0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Temmuz 2019 Pazar 11:00:00 - Güncelleme:21 Temmuz 2019 Pazar 11:25:00

Kıbrıs’ta Rumlardan alçak hareket! Türk askerine molotofla saldırdılar

Kıbrıs'ta "Otonom Enosisçi Üniveriste Öğrencileri Cephesi" olarak bilinen 200 kişilik ırkçı Rum grup, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıl dönümünde ellerinde Yunan Bayrakları, molotof ve meşalelerle sınır nöbetindeki Türk askerlerine saldırı düzenledi.

Otonom Enosisçi Üniveriste Öğrencileri Cephesi (OEÜÖC) adıyla bilinen Rum ırkçı grup, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıl dönümünün coşkuyla kutlandığı dün akşam saatlerinde sınırın sıfır noktası olarak bilinen Ledra Palas Sınır Kapısı ve Yiğitler Burcu’ndaki askeri nöbet noktalarına gelerek ellerindeki meşaleler ve molotof kokteylleri ile saldırı düzenlediler. OEÜÖC hareketi tarafından geçtiğimiz günlerde ise KKTC sınır kapılarında dağıtılan Türkçe olarak yazılmış broşürlerde, Türkiye ve KKTC karşıtı ifadeler yer almıştı. 

Rum tarafından gelen ırkçı grupların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafına attıkları meşale ve molotof kokteylleri kısa süreli yangına neden oldu. Çıkan yangın, askerler tarafından yapılan müdahale sayesinde büyümeden söndürüldü. 

Olası saldırılara karşı Rum polisi herhangi bir güvenlik önlemi almazken, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı sınır birlikleri tedbir amacıyla teyakkuza geçirildi. Bölgede, olası saldırılara karşı güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarıldı. Birleşmiş Milletler nezdinde ise gerekli uyarılar yapılarak, olası başka eylemlerin engellenmesi amacıyla Rum tarafının uyarılması istendi. 

İHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX