0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Nisan 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:25 Nisan 2019 Perşembe 08:00:00

'Tamamlayıcı tıbba talep hızla artıyor'

Emine Erdoğan, geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamalarının dünyanın her yerinde arttığını söyledi. 

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi'nin (GETAT) açılışında konuştu.  

BİLİMSEL ZEMİN OLMALI 

Dünyanın her yerinde geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına olan talebin hızla arttığını belirten Erdoğan, “Anadolu topraklarının da, hem bedensel hem de ruhsal hastalıklar için bir ecza dolabı olduğuna inanıyorum. O nedenle konu çok yönlü ele alınmalı, geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın halihazırdaki uygulamalarının bilimsel zemini kuvvetlendirilmelidir” diye konuştu. 

TÜRKİYE ŞİFA MERKEZİ 

Akademik çalışmalarla çeşitliliğin artırılmasını isteyen Emine Erdoğan, “Kamu-özel sektör işbirlikleriyle Türkiye, dünyada en çok müracaat edilecek bir şifa merkezi haline getirilmelidir. İnanıyorum ki, bilimsel çabalar, bu tür uygulamaların ehil olmayan insanlar elinde bir sömürü aracı olmasının önüne geçecektir” ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX