0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2019 Çarşamba 10:54:00 - Güncelleme:20 Mart 2019 Çarşamba 11:04:00

'Yeni parti' iddialarına Arınç'tan flaş açıklama: Kesinlikle karşıyım

31 Mart yerel seçimler öncesi yeni parti kurulacağı iddialarına Meclis eski Başkanı ve AK Partili Bülent Arınç'tan açıklama geldi. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Arınç konuya açıklık getirdi 'AK Parti’den başka bir partinin çıkmasına kesinlikle karşıyım. Yeni bir partinin başarı şansı yok çünkü Türkiye şu anda 2001 şartlarında değil." dedi.

TM Dijital Haber Merkezi

Türkiye'de bir süre öncesine kadar aktif siyasette  rol oynayan eski Meclis Başkanı Bülent Arınç Habertürk'ten Kübra Par'ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

"Yeni parti" iddiaları hakkında konuşan Arınç verdiği röportajda," AK Parti’den başka bir partinin çıkmasına kesinlikle karşıyım. Biz AK Parti’nin kurucusuyuz, iyi gününde de kötü gününde de bu partide olduk.Yeni bir partinin başarı şansı yok çünkü Türkiye şu anda 2001 şartlarında. Şu anda aktif siyasette değiliz ve bunun meraklısı da değiliz. Tek amacımız partimizin güçlü olması ve Türkiye’de hayırlı hizmetlerine devam etmesi. " ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi aktaran Arınç, "15 Temmuz’u görünce hepimiz yaptığımız yanlışların farkına varıp, Cumhurbaşkanımıza “Bundan sonra karakterim yine aynı karakterdir. AK Parti için bize görev tebliğ edilirse bunlardan kaçmayız, hiçbir unvan da istemeyiz.” dedik." sözlerine yer verdi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX