0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ocak 2020 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:24 Ocak 2020 Cuma 08:00:00

Kolesterol dengeleyen kapari

Reçeli, turşusu ve çayı yapılan kapari otu tansiyon ve kolesterolü dengeliyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Vücuttaki, B12 vitamini eksikliğini gideriyor. 

Kapari veya gebre otu yüzyıllardır insanların şifa kaynağı olarak kullandığı bir bitkidir. Öyle ki Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde kapariden bahsetmiştir. Konservesi, turşusu, çayı yapılabilen kapari ayrıca tabletler halinde alınarak da tüketilebilir. İçinde demir bulunduran bitki kansızlık çekenler için birebirdir. Aynı şekilde B12 vitamini eksikliği için de ideal olan kapari otunun A vitamini ve doğal olarak antioksidan içerdiği biliniyor. Bu özellikleriyle kapari, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücutta serbest radikallerin oluşmasını yani kanseri önler. Sivilce, iltihap, kızarıklık, kuruluk gibi cilt sorunları olanlar kapari otunu deneyebilirler. Anemi ve lösemi gibi kan hastalıklarında kapari yenilmesi önerilir. Sindirim sisteminin düzgün çalışmasına da etki eden bitkinin kabızlık sorununu giderdiği biliniyor. Mide ağrısı ve mide krampları yaşayanlar kapari çayı ile sorunlarını giderebilirler. Kaparinin reçel olarak tüketilmesi bile tüm bu faydaları alabilmeye yeterlidir ama özellikle böbrek ve sindirim sorunlarında çay olarak tüketilmesi önerilmektedir. Bitkinin MS hastalığını tedavi etmesi üzerinde etkileri ciddi biçimde araştırılmaktadır. İdrar söktürücüdür. Âdet düzensizliğine iyi gelir. Bağırsak parazitlerinin düşmesine yardımcı olur.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX