0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Eylül 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:23 Eylül 2019 Pazartesi 22:10:00

Trabzonspor uzatmada yıkıldı

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 5. hafta maçında deplasmanda Sivasspor'a 2-1 mağlup oldu

Süper Lig'in 5. haftasında Demir Grup Sivasspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Sivasspor, 2-1 kazandı.

Trabzonspor, 3. dakikada Donis Avdijaj ile öne geçti. Sivasspor, 41. dakikada Fernando ile eşitliği sağladı.

Trabzonspor'da Alexander Sörloth, 80. dakikada penaltı kaçırdı. Sivasspor ise 90+6. dakikada Uğur Çiftçi ile galibiyet golünü buldu.

Bu sonucun ardından Sivasspor 8 puana  yükselirken, Trabzonspor ise 6 puanda kaldı.

Sivasspor, 28 Eylül Cumartesi günü Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak. Trabzonspor ise 29 Eylül Pazar akşamı 19.00'da Beşiktaş'ı ağırlayacak.

İKİ TAKIM DA 4-3-3 İLE SAHAYA ÇIKTI

Sivasspor, mücadeleye kalede Samassa, savunma dörtlüsünün sağında Marcelo Goiano, solunda Uğur, stoperde Appindangoye ve Caner, orta alanda Cofie, Mert Hakan ve Hakan, sağ açıkta Erdoğan, sol açıkta Emre Kılınç ve forvette Yatabare ile mücadeleye başladı.

Trabzonspor ise kalede Uğurcan, savunmanın sağında Pereira, solunda Novak, stoperde Majid ve Campi, orta alanda Mikel, Abdülkadir Parmak ve Sosa, sol kanatta Nwakaeme, sağ kanatta Avdijaj ve forvette Sörloth ile sahaya çıktı.

TRABZONSPOR GOLLE BAŞLADI: AVDIJAJ!

Trabzonspor, mücadeleye organize ve atak başladı. İstekli başlangıcının karşılığını da 3. dakikada Avdijaj'ın attığı golle aldı.

Maçın henüz başında Abdulkadir Parmak, Alexander Sörloth ve Donis Avdijaj arasındaki üçlü paslaşma sonucunda ceza yayında topla buluşan Donis Avdijaj, bekletmeden vuruşunu yaptı ve top Sivasspor kalecisi Mamadou Samassa'nın sağından köşede ağlarla buluştu.

Bu golden sonra Sivasspor, oyunun kontrolünü aldı. Trabzonspor ise erken golün getirdiği avantaj ile daha tedbirli ve dafensif bir oyun oynamaya başladı.

6. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın ceza sahasının hemen dışında çektiği sert şutu, Trabzonspor'un genç kalecisi Uğurcan Çakır son anda kornere çeldi. Trabzonspor ise 1 dakika sonra Abdulkadir Parmak'ın şutuyla farkı artırmaya çok yaklaştı.

Hızlı başlayan ilk 10 dakikanın ardından tempo düştü. Sivasspor daha çok topun sahibi olsa da, Trabzonspor'un tedbirli ve kademeli savunması Sivasspor'a uzun süre gol fırsatı vermedi.

SİVASSPOR 1-1'İ BULDU, 2'Yİ KAÇIRDI

Trabzonspor, oyunun 1-0 olduğu bölümde Sivasspor'a oranla daha çok gol fırsatı üretti. Jose Sosa ile Sivasspor kalesinde zaman zaman tehlikeli ataklar yapan Trabzonspor, 41. dakikada savunma arkasına atılan bir topla kalesinde golü gördü.

Emre Kılınç'ın defansın arkasına gönderdiği uzun pasla sol kanatta topla buluşan Fernando, hızla ilerleyerek ceza alanına girdi. Sol çaprazdan yaptığı vuruşla kalesini terk eden Uğurcan Çakır'ın yanından opu ağlarla buluşturmayı başardı.

Sivasspor, ilk yarının sonunda bir kez daha gole yaklaştı. Fernando'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Hakan Arslan'ın ön direkte yaptığı vuruşta top direkten geri geldi.

Bu pozisyonun ardından ilk yarı 1-1 sona erdi.

TRABZONSPOR, İKİNCİ YARIYA DA ETKİLİ BAŞLADI

Maçın ikinci yarısının başında Sivasspor'da Erdoğan Yeşilyurt kenara geldi. Abdou Traore oyuna girdi.

Trabzonspor, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarının başında da etkili ataklar yaptı. Nwakaeme ve Avdijaj'ın etkili olduğu ikinci yarının ilk bölümünde Trabzonspor, aradığı golle buluşamadı.

Ancak, ikinci yarının ilk etkili atağını 55. dakikada Sivasspor üretti. Emre Kılınç'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Uğurcan Çakır son anda topu çelmeyi başardı. Dönen topa hareketlenen Mustapha Yatabare istediği vuruşu yapamayınca top doğrudan auta gitti.

Trabzonspor'un daha çok topa sahip olduğu ikinci yarının 55 ve 74. dakikaları arasında iki takım da sık sık top kaybı yaptı. Ünal Karaman, 61. dakikada Avdijaj yerine Koray Kılınç'ı alarak takımda değişikliğe gitti.

SÖRLOTH, PENALTIYI KAÇIRDI!

74. dakikada Trabzonspor, penaltı kazandı. Jose Sosa'nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Mustapha Yatabare'nin, Alexander Sörloth'a ceza alanı içinde yaptığı müdahale nedeniyle, hakem Yaşar Kemal Uğurlu pozisyonun kontrolü için VAR'a başvurdu. VAR'dan gelen uyarı üzerine Uğurlu, pozisyonu monitörden izleyerek penaltı kararı verdi.

Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Sörloth'un 80. dakikada sol ayağıyla yaptığı vuruşta, top kalenin sağından auta çıktı.

Maçın son bölümünde Sivasspor, Mert Hakan Yandaş ile gole yaklaştı. Mert Hakan'ın ceza yayından kaleye gönderdiği sert şutunda top direkten geri geldi.

Son bölümde galibiyet golü arayan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Emre Kılınç yerine Arouna Kone'yi sürdü. Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ise Sörloth'un yerine son dakikalarda Fıratcan'ı oyuna aldı.

SİVASSPOR'DAN 90+6'DA ALTIN GOL

Her iki takımın da galibiyet golünü aradığı son dakikalarda Sivasspor, 90+6. dakikada Uğur Çiftçi ile golü buldu.

Yatabare'nin defansın arkasına gönderdiği uzun pasla sol kanatta topla buluşan Uğur Çiftçi hızla ileleyerek ceza alanına girdi. Campi'yi ekarte ederek sol çaprazdan yaptığı vuruşla topu Uğurcan Çakır'ın yanından ağlarla buluşturdu.

Mücadele, bu golün ardından 2-1 Sivasspor'un galibiyetiyle sona erdi.

(Sporx)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX