0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ocak 2020 Perşembe 17:07:00 - Güncelleme:23 Ocak 2020 Perşembe 17:09:00

Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı beyaz perdede! Tomris filminin ilk fragmanı yayınlandı

Tomris Hatun'un hayatını konu alan Kazakistan yapımı "Tomris" filmi, 10 Nisan'da vizyona girecek.

Kazak yönetmen Akan Satayev'in yönettiği, Siyah Beyaz Film tarafından hakları satın alınan "Tomris" filminin ilk fragmanı Türkçe alt yazılı olarak yayınlandı.

Saka Türkleri'nin başına geçerek Pers İmparatorluğu'nu yenen, Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı Tomris Hatun'un hayatını ve zaferlerini anlatan film, Altın Küre Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde yarışma listesine girdi.

Filmin konusu şöyle:

"Kocasının ölümü üzerine M.Ö 6. yüzyılda tahta geçmek zorunda kalan Tomris Hatun, askeri dehası, kıvrak zekası, taktiksel ve politik becerileriyle dağılmakta olan İskit-Saka İmparatorluğu'nu yeniden Orta Asya'nın hakimi yapar. Ordusuna komutanlık ettiği savaşta, devrinin en güçlü devleti Pers İmparatorluğu'nu yenerek Türk ve dünya tarihine adını yazdırır."

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX