0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Mart 2019 Cumartesi 12:50:00 - Güncelleme:16 Mart 2019 Cumartesi 12:52:00

Vahşi Batı oyunu ayakta alkışlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda Sam Shepard’ın yazdığı, Yıldırım Türker’in çevirdiği, Ergun Üğlü’nün yönettiği 'Vahşi Batı' adlı oyun seyirciyle buluştu.

İlk gösterimi Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde yapılan oyun, ayakta alkışlandı.

Salih Efiloğlu’nun yazdığı Kubilay Penbeklioğlu’nun yönettiği oyun, seyircisinin büyük beğenisini kazandı.

Oyunun galasına; 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Milletvekili Markar Esayan, Ermeni Patrikhanesi Ruhani Meclis Başkanı Sahak Maşalyan, iş adamı Kirkor Mıhçıyan, Muhsin Ertuğrul’un eşi Handan Ertuğrul ve sanatçılar Metin Çoban, Engin Uludağ, Deniz Gökçer, Seyyal Taner, Hüseyin Köroğlu’nun da aralarında bulunduğu birçok gazeteci ve eleştirmen katıldı.

Oyunun sonunda sanatçılara çiçek veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, “Bizim için yerlilik asalettir. Oyun yazarımız yerli, yönetmenimiz yerli. Emek verenlere teşekkür ederim.” dedi.

Oyunun konusu:

Yıl 1913, Anadolu Coğrafyası dış güçlerin yaratmaya çalıştığı bir kaosun eşiğindedir. Yıllarca yan yana yaşamış, birbirini kardeş bilmiş halk kışkırtılmaktadır. Bir gurup Ermeni Ailesi bunun bir parçası olmamak için önce İstanbul’a, sonra Paris’e gitmek zorunda kalır. Yıl 1941, dünya siyaseti daha da büyük bir çıkmaza sürükler onları. Büyüdükçe büyüyen tehlike, yaklaşan savaş, Anadolu özlemi,  içinden çıkılmaz bir hale gelince ne yapacaklardır? “Her karanlığın sonunda güneş yine doğar, her acıdan geriye derin bir sızı kalır.”

Oyunda; Ali Murat Altunmeşe, Emel Bertan, Erhan Özçelik, Ersin Sanver, Esin Umulu, İrem Erkaya, Kamer Karabektaş, Mert Asutay, Musa Arslanali, Oğuzhan Oğuz, Ömer Naci Boz, Samet Silme, Seda Yılmaz, Şirin Asutay, Yasemin Tunca ve Yılmaz Aydın rol alıyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX