0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Şubat 2019 Cumartesi 09:55:00 - Güncelleme:16 Şubat 2019 Cumartesi 11:40:00

Başkan Erdoğan'dan 'VAR' yorumu! 'VAR'ı kontrol eden ayrı bir mekanizma olursa faydalı olacağını düşünüyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF'nin Lucescu ile yolları ayırmasının ardından Milli Takım'ın başına yerli bir hocanın geçmesinin daha iyi olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV-A Haber ortak canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. TFF'nin Lucescu ile yolları ayırmasının ardından Milli Takım'ın başına yerli bir hocanın geçmesinin daha iyi olacağının altını çizen Erdoğan, futboldaki VAR sistemiyle alakalı da yorumda bulundu.

FUTBOLDA VAR SİSTEMİ

Erdoğan, programda futbol gündemine ilişkin sorulara da yanıt verdi. Futbolda VAR sistemine ilişkin tartışmalara değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Aslında hakemlik olayına çok girmek istemem ancak VAR sistemi eğer bir kontrol mekanizması olarak, onu da kontrol eden ayrı bir mekanizma kurulursa faydalı olacağına inanıyorum ve bunu özellikle diyelim güreşte filan benzer sistem başladı. Futbolda acaba olmaz mı hep bu konuşulurdu. Futbolda da olmasının bazı hatalar yanında ağırlıklı olarak faydalı olduğuna doğrusu inanıyorum ama bir check balans gibi bir sistemin kurulması da orada isabetli olur. Çünkü o telaş içerisinde hakem gelip bakıp acaba orada doğru kararı verebildi mi? Bir check balans sistemiyle ayrı bir hakem heyeti olabilir, onlar da onu takip ediyorsa hata payı orada adeta sıfıra doğru düşebilir. Çünkü kolay değil bu iş. Bir hata, icabında bir penaltı getirebilir, bir hata penaltısını elinden alabilir. Bunlara tabii hakikaten o takıma gönül veren insanlar isyan ettiği gibi yöneticileri de isyan ediyor, burada olduğu gibi."

"YERLİ BİR HOCAMIZIN OLMASI BENİM ARZUM"

"Milli takım teknik direktörü yerli mi yabancı mı olmalı?" şeklindeki soruyu ise Erdoğan, şöyle yanıtladı: 

"Yerli ve milliliği savunan bir Cumhurbaşkanı olarak aslında yerli bir hocamızın olması, benim arzumdur. Nitekim geçmişten bugüne doğru geldiğimizde biz yerli olanlarla başarı kazandık. Dolayısıyla gerek bütün kendi liglerimizdeki futbolcuları tanıma noktasında, onların takibi noktasında yerli hoca çok daha etkili olacaktır ama yabancı benim liglerimde oynayan futbolcuların performansını bilemez. Yerlisi bilir. Niye? Bir defa yıl boyu zaten bütün maçlarda icabında kendi takımı da dahil olmak üzere hepsiyle karşı karşıya geliyorlar. Kim kimdir gayet iyi biliyor. Hepsinin ciğerini okuyor, ruhunu biliyor. Kondisyonda ne durumdadır, fizik olarak ne durumdadır, teknik olarak ne konumdadır biliyor. Bir de gencinden şöyle tecrübelisine varıncıya kadar bunlarla ilgili de oluşturduğu yine o teknik kadrosuyla, çünkü sen kalkıp da hemen bir anda kim var çarşıda pazarda diye bakamazsın, sürekli olarak yetiştireceksin."

''TÜRKİYE BÖYLE BİR SÜRECİN İÇİNE GİRMESİ LAZIM''

İspanya seyahatinde bir yetkilinin futbolla ilgili olarak, "100 binin içinden çekip çıkarıyoruz takımı." dediğini aktaran Erdoğan, "Bu ne demektir? Demek ki çok ciddi bir zincirleri var. O zincir içerisinden çekip çıkarıyorlar. Çıkardıkları ne? Yedeğiyle beraber taş çatlasın, işte 20 kişi. Şimdi artık U ligi, ümit, filan da olduğu için biraz daha yaygınlaşıyor ama bütün bunlarla beraber bir yerli, kendi teknik kadrosuyla beraber, Türkiye bu işte var olduğunu ispat edecekse böyle bir sürecin içerisine girmesi lazım diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX