0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Nisan 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:25 Nisan 2019 Perşembe 08:11:00

CHP’li başkan sözünü tutmadı... İşçilerin ekmeği ile oynuyor

Seçimlerden önce noter tasdikli taahhütle kimseyi işten çıkarmayacağı sözünü veren CHP’li Bolu Belediye Başkanı Özcan, işçi kıyımına başladı. Özcan, 97 taşeron işçiyi ramazan ayı öncesi kapının önüne koydu. 

CHP'den Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan, göreve gelmesinin ardından skandal kararlarıyla gündemden düşmüyor. CHP’li Özcan ilk resmi yazısında, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne, “İlimizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması” ifadeleriyle talimat verdi. Koltuğa oturur oturmaz ilk icraatı, Suriyelilere aşevinden yemek vermeyi kesmek olan Özcan, tüm Türkiye’nin tepkisini çekmişti. 

UMURUNDA BİLE DEĞİL

Apar topar belediye işçilerine zulme başlayan Özcan, resmen işçi kıyımına girişti. Çalışanların ekmeğiyle oynamaktan çekinmeyen CHP’li başkanın yerel seçimlerden önce verdiği sözleri hemen unutması dikkat çekti. Özcan, 97 taşeron işçiyi mübarek ramazan ayına sayılı günler kala kapının önüne koydu. Belediyede her geçen gün baskılar artarken işçiler her an işlerini kaybetme korkusu ve endişesini yaşıyor. Oysaki Özcan, seçimden önce kimseyi işten çıkarmayacağına dair noter tasdikli taahhütte bulunmuştu.  Dün 97 taşeron işçi, Hizmet-İş Sendikası temsilcileriyle Demokrasi meydanında bulunan belediye binasının önünde bir araya geldi. Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir gazetecilere yaptığı açıklamada, işten çıkarmalara son verilmesini istedi. Özdemir, “Bir arkadaşımız işini kaybetmenin acısıyla 2 çocuğunu ve eşini geride bırakarak intihar teşebbüsünde bulundu. 

AİLELERİN YUVALARI DAĞILIYOR

Daha kaç emekçi işten atılacak, daha kaç kişi canına kıymaya kalkacak bilmiyoruz ama görülen bir gerçek var ki Bolu'da çok ailenin yuvası dağılacak” dedi.  Özdemir, “Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin ettiniz, sizden sözünüzü tutmanızı bekliyoruz. Şimdi herkes sizin emriniz altında çalışanlara yaptığınız zulümden bahsediyor. Belediye bütçesini bahane göstererek işçilere zulmetmek, akıl karı değil” diye konuştu. Zulme son verin çağrısı yapan Özdemir, “Bu insanların ekmeğiyle oynamayın diyoruz. Devam ederlerse burada çadır da kuracağız. Her türlü eylemi de yapacağız. İnsanları ekmeğinden, aşından etmeyin. İnsanları işten çıkartarak tasarruf yapamazsınız” ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ

CHP’li belediye başkanı Özcan’a tepki gösteren taşeron işçiler kararlılık mesajı verdi. İşçiler, haksız yere işten çıkarıldıklarını söyleyerek, işlerine geri dönmek için yetkililerden yardım beklediklerini ve haklarını alabilmek için mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. 

Konuşmaların ardından, sendika yetkilileri ve işten çıkarılan işçiler, belediye binası önünde oturma eylemi başlattı. 

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ederek göreve başlamasının ardından önce Suriyeli ihtiyaç sahiplerine desteği kesti ve emekçileri işten çıkardı.  

'Çocuklarımızı nasıl okutacağız' 

Engelli kadrosundan işe alınan epilepsi hastası 2 çocuk babası Barış Yiğit, belediyenin çatısında bulunan bayrağın iplerini bağlamak için çıktığı sırada, işten çıkarıldığını telefonla duyarak sinir krizi geçirdi. Başkan Özcan'a da ulaşamayan Yiğit, çatıdan aşağı sarkarak intihar girişiminde bulundu. İşten çıkarmaların duyulmasıyla büyük şok yaşayan diğer işçiler, “Borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz, çocuklarımızı nasıl okutacağız” diyerek fenalık geçirdi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX