0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Mart 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:26 Mart 2019 Salı 08:00:00

'HDP İstiklal Marşı'mızın düşmanı'

Başkan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı toplantıda, Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül'ün İstiklal Marşı'nı okumamasına sert tepki gösterdi, HDP'nin bayrağımızın ve İstiklal Marşı'mızın düşmanı olduğunu söyledi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Devlet Başkanı Erdoğan dün partisinin önce Ağrı, ardından Muş mitinglerinde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında CHP'nin İstanbul Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'ün, pazar günü Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı toplantıda İstiklal Marşı'nı okumamasına sert tepki gösteren Erdoğan, “Her kim ezanımıza, bayrağımıza, değerlerimize, İstiklal Marşı'mıza saldırıyorsa, bilin ki hedefi bize saldırmaktır. İstanbul Adalar'da HDP'li bir tanesi orada İstiklal Marşı okunuyor, Bay Kemal de orada. Bu efendi İstiklal Marşı'nı söylemiyor. Çünkü HDP, İstiklal Marşı'mızın, bayrağımızın düşmanıdır. 31 Mart'ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım” diye konuştu. 

BU VATANI BÖLEMEYECEKLER 

“Kürtçülük yaptığını söyleyenler bu ülkeye düşmandır” diyen Erdoğan, “Bu vatanı da bölemeyecekler. Devletimizi asla bölemeyecekler. Bölgemizde nerede bir Kürt, Arap kardeşimiz varsa başı sıkıştığında aklına gelen ilk yer Türkiye'dir. Şu anda 300 bin Kobani'den gelen Kürt kardeşimizi ülkemizde biz ağırlıyoruz HDP mi ağırlıyor? Birileri Kürt kardeşlerimizin iradesini Batı'da CHP'ye, adı iyi kendi karışık partiye, geçmişle isminden başka ilgisi kalmayan Saadet'e peşkeş çekiyor” ifadelerini kullandı. 

TEMELLİ, NE İDÜĞÜ BELİRSİZ BİRİSİ 

Miting alanındakilere terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin videosunu izlettiren Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Bu adam Kürt değil. Benim Kürt kardeşlerimin üzerinden menfaat sağlamaya çalışıyor. Çıkarcı, ne idüğü belirsiz birisi. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Güneydoğu Anadolu Doğu Anadolu Bölgesi var. Karadeniz, Ege Marmara var. Sen Kürdistan'da yaşamak istiyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, defol oraya git orada yaşa. Ülkemizi bölmeye çalışanlar bunun bedelini ağır ödeyecek.” 

AĞRI'NIN VİZYONUNA UYGUN BAŞKAN 

Başkan Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Vefaya hasret çektiniz. Hep milletimizin acısına ortak oldunuz. Ağrı'nın hasreti bizim hasretimizdir. Ağrı'nın derdi bizim derdimizdir. Gelin, gönlü Ağrı Dağı gibi yüce şehri birlikte geleceğe hazırlayalım.  31 Mart'ta iradenize sahip çıkmanızı bekliyorum. Bu şehir terör gölgesinde çok şeyini kaybetti. Ağrı'nın çok daha ileride olması gerekiyor. Bunun için Ağrı'nın vizyonuna uygun bir belediye başkanı adayıyla çıktık. Açamayacağı hiçbir kapı yoktur. Ağrı'yı kayyumla nasıl güzel bir yere getirdik. Şimdi çok daha iyisini yapacağız.” 

NIKE'DAN DEV YATIRIM  

Ağrı'ya yapılan yatırımları anlatan Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Ağrı'yı ülkemizin en büyük et üssü yapacağız. Tekstilde, Ağrı'yı bölgemizin en önemli üretim merkezi haline getireceğiz. Buradan tüm tekstilcilerimize bir mesajım var. Tekstilcilerimizi gözden çıkarmak bir yana, özellikle Ağrı gibi yoğun istihdama ihtiyaç duyduğumuz bölgelerimizde ciddi teşviklerle desteklemeyi sürdüreceğiz. İnşallah şimdi uluslararası bir marka, Nike buraya geliyor, fabrikayı kuruyor ve 5 bin istihdam sağlayacak.”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX