0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Kasım 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:15 Kasım 2019 Cuma 08:00:00

Batı'yı çıldırtan anlaşma! 'Erdoğan istediği her şeyi elde ediyor'

ABD medyası, Beyaz Saray'daki tarihi toplantıda Başkan Erdoğan'ın istediklerini aldığını yazdı.

ABD medyasında yer alan haber ve yorumlarda Türkiye’nin üstünlüğü dile getirildi. ABD’nin en çok okunan gazetelerinden New York Times, toplantıdan, Başkan Erdoğan'ın galip çıktığını ifade eden bir yazı yayımladı. Beyaz Saray muhabiri Michael Crowley tarafından kaleme alınan “Erdoğan’ın büyük bir hayranıyım” isimli makalede, Barış Pınarı Harekatı süresince Türkiye’nin bölgede hedeflediği amaçlara ulaştığı belirtildi.

TEHDİTLER İŞE YARAMADI

Trump’ın birçok kez Türkiye’yi yaptırım uygulamakla tehdit etmesine rağmen günün sonunda iki liderin yakın ilişkisinin de etkisiyle bu hamlelerde bulunmadığından bahseden Crowley, “Washington'un  tüm tehditlerine rağmen Türkiye günün sonunda istediğini alıyor” ifadesini kullandı.

GÜÇLÜ LİDER ERDOĞAN

CNN televizyonundaki haberde ise Trump'ın Erdoğan için kullandığı “Onun büyük bir hayranıyım” ifadesine atıf yapılarak, ABD Başkanı Trump'ın “güçlü liderlere” gösterdiği yakınlık konusunda örneklere yer verildi. Haberdeki en dikkat çekici ifade “Ancak hiçbir lider, Erdoğan kadar, Trump'tan istediğini elde edemedi” oldu. Washinton Post gazetesindeki haberde ise ziyaretle ilgili, “Trump, Erdoğan’a Suriye’deki ateşkes nedeniyle Beyaz Saray’da teşekkür etti” denildi.

TRUMP ERDOĞAN'A HAYRAN

İngiliz Guardian gazetesi de, ABD basınına benzer bir şekilde görüşme için, “Erdoğan’dan kritik ABD ziyareti: Suriye, Rusya ve yaptırımlar gündemde” dedi. Financial Times da, “Türkiye'nin gücünden övgüyle bahseden Trump, Erdoğan'a hayran” diye yazdı.  Almanya'da yayınlanan Der Spiegel dergisi, “Dünyanın en güçlü ülkesinin lideri Trump değil de Erdoğan’mış gibiydi” derken, Die Welt, “Erdoğan mektubu iade etti, Trump sustu” değerlendirmesinde bulundu. Avusturya gazetesi Kurier, “Trump Erdoğan'a yağ çekti. Beklenen karşılama bu değildi” diyerek hayal kırıklığını açığa vurdu.

İSRAİL GAZETESİ ÇILDIRDI

İsrail Haaretz gazetesi Washington'daki zirvenin sonucundan rahatsız oldu. Gazetenin haberinde, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede, ne kadar zeki bir politikacı olduğunu kanıtladı. Erdoğan, Trump tarafından 'saygı duyulan' ve 'iyi bir arkadaş' olarak karşılandı. Erdoğan istediğini aldı ve Trump resmen Erdoğan'a teslim oldu” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX