0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mart 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:23 Mart 2019 Cumartesi 08:00:00

'İşgalin meşrulaşmasına asla izin vermeyiz'

Başkan Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri'yle ilgili talihsiz açıklamasının, bölgeyi yeni bir krizin eşiğine getirdiğini söyledi. 

Yeni Zelanda'da İki Camiye Yönelik Terörist Saldırı ve Müslümanlara Karşı Nefret ve Tahammülsüzlükle Mücadele konusunda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantısının açılışında konuşan Başkan Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri'yle ilgili açıklamasına tepki gösterdi. 

1967'DEN BERİ İSRAİL İŞGALİNDE 

Erdoğan şunları söyledi: “ABD Başkanı Trump'ın, Golan Tepeleri'yle ilgili talihsiz açıklaması, bölgeyi yeni bir krizin, yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri, 1967'den bu yana İsrail'in işgali altında bulunmaktadır. 1967 senesindeki İsrail işgali, sadece bölgedeki Arapları değil, Türkmenleri de kendi topraklarından göçe zorlamıştır.  

BOYUN EĞMEMİZ DÜŞÜNÜLEMEZ 

Türkiye'nin ve İİT'nin böyle hassas bir meselede sessiz kalması, emrivakilere boyun eğmesi düşünülemez. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz, veremeyiz. Bununla beraber, Müslümanların huzurunu, bekasını, hayat hakkını hedef alan her kritik hadise, her saldırı biz ve teşkilat için önemlidir.” 

Erdoğan Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters'i kabul etti. 

YENİ ZELANDA HALKINA TEŞEKKÜR 

Yeni Zelanda'da 51 Müslüman'ın şehit olduğu saldırıya değinen Başkan Erdoğan, “Şu anda karşımızda açıkça bir İslam düşmanlığı vardır, Müslüman nefreti vardır. Bu mesele sadece siyasetin, sivil toplumun, sadece akademik çalışmaların, araştırma kuruluşlarının konusu olmaktan çıkmıştır. Bu tehdit artık güvenlik birimlerinin, devlet adamlarının, sokaktaki vatandaşın da meselesidir” diye konuştu. “Tıpkı DEAŞ gibi, Eş-Şebab, PKK gibi Neonazi örgütleri de terör yapılanması olarak ele alınmalı, bu şekilde değerlendirilmelidir” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Yeni Zelanda makamlarına ve halkına teşekkürü bir borç biliyorum. Başbakan Ardern başta olmak üzere, Yeni Zelanda hükümetine olay karşısında gösterdikleri hassasiyet ve kararlı duruş için şahsım, ülkem ve teşkilatım adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX