0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00

'İstanbul'da güzel işler yapacağım'

Meclis Başkanlığı görevini geçici Başkan Celal Adan'a devreden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, halkla birlikte çalışacaklarını söyledi.

TBMM Başkanlığı'ndan istifa eden Binali Yıldırım, görevini dün geçici Başkan Celal Adan'a devretti. Başkanlık makamında gerçekleştirilen devir teslim töreninde bir konuşma yapan Yıldırım, “Geçen 7 aylık süre içerisinde TBMM'nin yeni dönemine uygun şekilde uzlaşmayı esas alan, daha az münakaşa, daha fazla uzlaşma prensibiyle, bütün gruplarla uyum içerisinde çalışmaya gayret ettim. Bugün görevi bırakırken gönlüm rahat” ifadelerini kullandı. Yıldırım daha sonra Meclis kapısında kendisini uğurlamaya gelenleri selamlayarak İstanbul'a hareket etti. 

ANKARA'DAN HIZLI TRENLE GELDİ 

Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, kızı Büşra Köylübay, torunları Elif ve Ali Köylübay'la Ankara'dan İstanbul'a Yüksek Hızlı Tren'le geldi. Yolculuk sırasında habercilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Bir şehrin sahiplenilmesi, o şehirde yaşayanlar tarafından ne kadar fazla olursa, şehir o kadar güçlü olur, o kadar geleceğe emin adımlarla yürür. O bakımdan İstanbullu bize destek verir, belediye başkanı yaparsa öncelikli hedefl erim arasında İstanbullu aidiyetini, İstanbullu kimliğini daha da güçlendirmek olacak. Bunun için gayret edeceğim” dedi. 

KARARI VATANDAŞLAR VERECEK 

Binali Yıldırım şöyle devam etti: “Bu şehre hizmet etmek benim için büyük bir onur ve gurur vesilesi. Tabii bu kararı İstanbul'un halkı verecek, İstanbullu hemşehrilerimiz verecek. İnşallah onların desteği ile belediye başkanı seçilirsek, İstanbul için yapacağımız çok güzel hizmetler var. İstanbul'un sorunlarını, beklentilerini biliyoruz. Canla başla bugüne kadar 16 yıldır hükümette, bakan, başbakan, kısa süre de olsa Meclis Başkanlığı görevinden sonra bu tecrübeyle İstanbul'da da güzel işler yapacağıma inanıyorum.”

TORUNUYLA ŞAKALAŞTI

Yıldırım'ın konuşması sırasında karşısında oturan torunu Ali Köylübay, “Dede, bu tren niye yavaş. Hızlı trene bindik ama niye hızlı gitmiyoruz” diye sordu. Yıldırım da, “Gençler hızlı. Bunlar Z kuşağı. Z kuşağı olunca daha hızlı hayat akıyor. Benim konuşmamı altüst etti. Ali, şimdi televizyonlar senin konuşmanı verecek, bizimki güme gidecek, nasıl yapacağız” diye espri yaptı. 

Görevi geçici Başkan Celal Adan'a devreden Binali Yıldırım, Meclis kapısında kendisini uğurlamaya gelenleri el sallayarak selamladı. Ardından İstanbul'a giderek seçim çalışmalarının startını verdi.  

HER İLÇEDE SEÇİM ÇALIŞMASI

Seçime 39 gün kaldığını ve her gün her ilçede program yapacaklarını belirten Binali Yıldırım, gerek gittikleri ilçeler, gerekse İstanbul'un genelini ilgilendiren projeleri bütün İstanbullularla paylaşacaklarını söyledi. Yıldırım şöyle devam etti: “Bizim mesajımız şu: İstanbul'un Türkiye’nin özeti olduğunu söylüyoruz. 81 ilden bütün hemşehrilerimiz İstanbul'da. Dolayısıyla İstanbul Türkiye'nin birliğinin ve beraberliğinin en güzel şekilde temsil etmektedir. Benim amacım, İstanbul'da nereden gelirse gelsin, ister Hakkari'den ister Sinop'tan, Hatay'dan, Edirne'den gelsin, Erzincan’dan, Konya'dan, İzmir'den gelsin, kendi memleketine olan sevgisi devam etsin ama 'İstanbulluyum, İstanbul benim geleceğim' diyebilsin istiyoruz” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX