0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00

Kezzaplı komşuya tahliye: Ya yine yaparsa?

Konya'da, kapı komşusu ve 3 çocuğuna kezzap atan Gülay Durusoy tahliye edildi. Mağdur aile, 'O kadın şimdi dışarı çıkacak. Bir daha aynı şeyi yaparsa ne olacak' diyerek karara tepki gösterdi. 

Merkez Meram'daki bir apartmanda, geçen yıl 17 Eylül'de Saadet Şahin, 3 çocuğuyla birlikte işten eve dönen eşi Ramazan Şahin'i pencereden görüp karşılamak için kapıyı açtı. Bu sırada, husumetli karşı komşusu Gülay Durusoy üzerlerine kezzap attı. Saadet Şahin'in yüzünde, omzunda ve ellerinde, yüzde 75 zihinsel engelli oğlu Akif'in (14) yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde, Osman (13) ve Ayşegül'ün (8) de elleriyle kollarında yanıklar oluştu. 

CEZAİ EHLİYETİ TAM 

Psikolojik tedavi gördüğünü ileri sürerek, “Kimseyi yaraladığımı hatırlamıyorum. Bana bu iftirayı atan her kimse, şikayetçiyim” diyen Durusoy, 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı. Gülay Durusoy hakkında 4 kişiyi yaraladığı iddiasıyla, 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Hakim, psikolojik tedavi gördüğünü öne süren Durusoy'a, Adana'da gördüğü tedavinin ardından cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor verildiğini söyledi.  

KARARA İTİRAZ EDECEKLER 

Davanın 3. duruşmasında mahkeme, 'Gülay Durusoy'un tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine' karar verdi. Karara itiraz eden baba Ramazan Şahin, “O kadın tutuksuz yargılanmak üzere şimdi dışarı çıkacak. Çocuklarıma bir daha aynısını yaparsa ne olacak? Tahliye kararına bir üst mahkemeye itiraz ettim” dedi. 

Panikten söyleyememiş

Davada tanık olarak dinlenen Aliye T. (34), sanık Gülay Durusoy'un olay günü kendisinin evinde olduğunu, böyle bir suçu işleyemeyeceğini ileri sürdü. Sanık Gülay Durusoy da, “Olay tarihinde Aliye'nin evindeydim. Bunları daha önceden söylememiş olmamın sebebi panik olmamdır. İlk kez adliyeyi gördüm” şeklinde konuştu.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX