0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00

Yaşam savaşını kaybetti

Sakarya'da cani üvey babası tarafından dövülerek komaya sokulan 2 yaşındaki Esma, 84 gündür tedavi gördüğü yoğun bakımda yaşamını yitirdi. 

Adapazarı'nda yaşayan Halit Kolat (36), 4 çocuğunun annesi F.S'den (28) anlaşmalı olarak boşandı. F.S. kısa süre sonra Emre Salpat'la (28) evlendi. Halit Kolat, çocuklarından üçünü yanına alırken, Esma Asel Kolat'ı ise “Geri alacağım” diyerek eski eşine verdi. Baba Kolat, 2 ay sonra, Emre Salpat'ın kızına şiddet uyguladığını öğrenince, Esma'yı almak için eski eşinin evine gitti. Ancak üvey baba, küçük kızı vermedi. 

CANAVAR TUTUKLU, ANNE SERBEST 

Bu olaydan bir süre sonra 27 Kasım günü, Esma öldüresiye dövülmüş olarak Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 'düştüğü' iddiasıyla kaldırıldı. Vücudunun 8 yerinde darp izi olduğu görülen ve kafatasında 2 çatlak oluştuğu tespit edilen Esma, yoğun bakıma alındı. Hastaneye kaldırılırken, kalbi duran Esma, doktorların müdahalesiyle hayata döndürüldü. Çocuğu darp ettiği öne sürülen Emre Salpat ve çocuğun annesi F.S. gözaltına alındı. Salpat tutuklanırken, F.S. ise serbest bırakıldı.

TOPRAĞA VERİLDİ 

Yoğun bakım servisinde 84 gündür tedavisi süren Esma Asel'den dün acı haber geldi. Talihsiz yavru, doktorların tüm müdahalesine karşın hayatını kaybetti. Aylardır çocuğundan gelecek iyi haberi baba Halil Kolat (36) ise aldığı ölüm haberiyle adeta yıkıldı. Baba Halil Kolat, “Buna göz yuman, izin veren, gerçekleştiren kim varsa en ağır şekilde cezasını çeksin” dedi. Esma Asel Kolat, dün ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Baba Halil Kolat, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Acılı baba Halil Kolat ayakta durmakta güçlük çekti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX