0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Şubat 2019 Pazartesi 12:23:00 - Güncelleme:11 Şubat 2019 Pazartesi 12:24:00

1 gol daha atarsa tek başına Fenerbahçe'yi yakalıyor

Devre arasında Kasımpaşa'dan transfer edilen Mbaye Diagne, Süper Lig'i sallamaya devam ediyor.

Devre arasında Kasımpaşa'dan transfer edilen Mbaye Diagne, sarı- kırmızılı takımla çıktığı ilk maçta gol sevinci yaşadı. Senegalli forvet, 21. dakikada kazanılan penaltıyı gole çevirip hem Galatasaray'daki gol siftahını yaptı, hem de ligdeki toplam gol sayısını 21'e yükseltip krallıktaki yerini pekiştirdi. Diagne bu sayıların 10'unu penaltıdan kaydetti.

27 yaşındaki forvet, maç sonu yaptığı açıklamada zorlu bir rakibi yendiklerini belirtti. 1.91 boyundaki futbolcu, "Takım olarak çok iyi oynadık ve kazandık. Çok mutluyum. İnşallah Gomis'in rekorunu geçeceğim. Benim gol atmamdan çok takım olarak kazanmamız önemliydi. Benim için çok keyifli bir akşamdı" diye konuştu.

TRABZON'U BOŞ GEÇMİYOR

Sezonun ilk yarısını Kasımpaşa'da geçiren Diagne, Trabzonspor'la oynadıkları maçta 1 asist yapmıştı. Diagne dün de gol atarak bordo-mavililere karşı iki farklı takımda 2 gol katkısı sağladı. 

Attığı golle gol sayısını 21'e çıkaran Diagne, adım adım krallığa koşuyor. Senegalli golcü 1 gol atarsa Fenerbahçe'in toplam gol sayısına ulaşacak. Diagne'nin ardından ikinci sırada yer alan Rodallega'nın ise 11 golü bulunuyor

'ÜÇLÜ' DIAGNE'DEN

Mücadeleye 11'de başlayıp 1 de gol atan Diagne, karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılı taraftarlara üçlü çektirdi. Taraftar maç boyunca ve sonrasında Diagne için tezahüratlarda bulundu. Golcü futbolcu da bu sevgiye alkışlarla karşılık verdi.

GOLATASARAY

Trabzonspor derbisinden 3 puanı attığı 3 golle alan Galatasaray, maç fazlasıyla Süper Lig'in en golcü takımı durumuna geldi. Sarı-kırmızılı takımda, devre arası gelen Diagne haricinde Onyekuru 9, Eren Derdiyok da 7 golle bu istatistiğe katkıda bulunan isimler oldu. Galatasaray'ın ardından en golcü 2. takım durumunda Beşiktaş (40) bulunuyor. Bir maç eksiği olan Kasımpaşa ise üçüncü sırada.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX