0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ekim 2017 Perşembe 10:48:00 - Güncelleme:12 Ekim 2017 Perşembe 10:52:00

53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 2. etabını Sam Bennet kazandı

53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ilk etabını zirvede bitiren Bora-Hansgrohe takımından Sam Bennett, Kumluca ile Fethiye arasındaki 2. etabı da kazandı. İrlandalı pedal turkuaz mayoyu ve sprint liderliğini elinde tuttu

Dünyaca ünlü bisikletçilerin mücadele ettiği ve ilk kez ‘Pro Tour’ olarak düzenlenen 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 2. etabını ilk etapta olduğu gibi BoraHansgrohe takımından İrlandalı Sam Bennett kazandı.
 
Gazete Habertürk'ten Murat Ağca'nın haberine göre; Tur 2017’nin 2. etabı, Kumluca ile Fethiye arasındaki 206 kilometrelik parkurda düzenlendi. Turun en uzun parkuru olan etapta, bisikletçiler 6 saatin üzerinde pedal bastı. Düzlük bölümlerin daha fazla olduğu etabı, 6 saat 2 dakika 6 saniyede bitiren Bennett birinci oldu.
 
Bennett böylece hem genel klasman liderine verilen “turkuaz mayo”yu hem de sprint klasmanı liderliğini korudu. Sprint finişiyle tamamlanan etapta 2.’liği, Trek-Segafredo’dan Edward Theuns, 3.’lüğü ise Astana Pro takımından Riccardo Minali elde etti.
 
Önceki gün kazaya karışan Ahmet Örken de toplu finişte yarışı 8. sırada bitirdi ve önemli bir dereceye imza attı.
 
ONUR BALKAN BEYAZ MAYOYU KORUDU
 
‘Türkiye güzellikleri’ klasmanının zirvesinde bulunan Milli Takım’dan Onur Balkan, bugünkü prim kapısını da önde geçerek “beyaz mayo”yu korumayı başardı. Bardiani CSF takımından Mirco Maestri de tırmanış klasmanında zirvede yer aldı.
 
Öte yandan 2. etabın bitimine 75 kilometre kala yaşanan kazada sakatlanan Astana takımından Sergey Chernetskiy yarış dışı kaldı. 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda bugün 128.6 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabı geçilecek.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX