0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Mart 2017 Perşembe 00:16:00 - Güncelleme:30 Mart 2017 Perşembe 00:18:00

'Ben kaçırınca eleştiri Kezman kaçırınca...'

Fenerbahçe'nin eski golcülerinden İlhan Parlak, Zico döneminde yaşadığı önemli bir olayı anlattı.

Gaziantepspor'un tecrübeli oyuncusu İlhan Parlak, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan İlhan Parlak'ın röportajından satır başları şu şekilde:

''Osmanlıspor maçından 3 puanla ayrılmak istiyoruz"

"Geçtiğimiz hafta Kayserispor karşılaşmasında iyi futbol oynadık. Kayserispor gibi iyi bir ekibi 4-3 gibi bir skorla yendik. Önümüzdeki Osmanlıspor karşılaşması çok kritik bir maç. Kayserispor maçının özgüveniyle Osmanlıspor maçından 3 puanla ayrılmak istiyoruz"

"Alanyaspor karşılaşması düğümü çözecek"

"Artık her maç önemli. Ama özellikle önümüzdeki 3 maç çok önemli. Alanyaspor karşılaşması düğümü çözecek bir maç ve yarış sıfırdan başlamış gibi olacak. 3 maçı aldığımız takdirde lig daha çok kızışacak"

"Sizlere inandım geldim"

"Bülent Uygun hocamızın her zaman söylediği şeylerden biri "Sizlere inandım geldim" Bunu bize aşılamaya çalıştı. Son Kayserispor maçında iyi bir taktikle sahaya çıktık. Kayserispor'un hatalarını iyi analiz ettik. Böyle bir skor ortaya çıktı. İnanıyorum ki tüm rakipleri böyle analiz edersek iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum"

"Gaziantepspor'u ligde bırakmak için elimizden geleni yapacağız"

"Takımlarda birlik beraberliği yakalayamazsan kötü gidince hocalar değişiyor. Yeni hoca gelince futbolcuları tanıma evresi oluyor. Bu dönemler sancılı geçiyor. Takım birlik beraberliği yakarlasa bir şekilde ateş hattından çıkabilirsiniz. 13 sezondur Süper Lig'deyim. Bir defa küme düştüm. O sezon 8. hafta çapraz bağlarım kopmuştu. Gaziantepspor gibi güzide bir kulübümü ligde bırakmak için elimizden geleni yapacağız"

"Birçok takım istemesine rağmen ben Fenerbahçe'yi tercih ettim"

"20 yaşındasınız, Avrupa Şampiyonası'nda gol kralı oluyorsunuz. Avrupa'da birçok kulüp seni istiyor. Çok zor bir durum bir futbolcu için. Birçok takım istemesine rağmen ben Fenerbahçe'yi tercih ettim. Bizim ülkemizde alt yapıdaki oyuncular için bir gelişim planı yok. Ben 20 yaşında Fenerbahçe'de oynadım ama üstüne koyamadım. Kendimi geliştirme adına kulübümün bana katkısı olmadı. Alıyor oyuncuları, koyuyorlar kulübe, hadi bakalım oynayacaksın diyorlar. Oyuncuların gelişmesini istiyorlarsa oyuncularla ilgilenmesi lazım"

"İlhan Parlak kaçırınca farklı, Kezman kaçırınca farklı"

"Fenerbahçe'de yeterince şans bulamadım. Zico'nun bi kupa maçından sonra hiç unutmam, "İlhan'dan böyle performans beklemiyordum" dedi. Ertesi maçta kadroya giremedim. Büyük takımlarda böyle oluyor. Saraçoğlu'nda bir keresinde iyi gittiğimiz dönemlerde bir maçta ilk 11'de oynamıştım. 4 tane gol kaçırdım. Eleştri oklarının hedefi olmuştum. Osmanlıspor maçında Kezman inanılmaz goller kaçırmıştı. Ama ona karşı denilen görüş "Bu maç atamazsa diğer maç atar. Önemli olan bir golcünün pozisyona girmesi" denmişti. İlhan Parlak kaçırınca farklı, Kezman kaçırınca farklı muamele oluyor"

"Türk futbolunu iyi şeyler beklemiyor"

"Yabancı kuralında bence kesinlikle sınır olması gerekir. Sınır olmazsa hiçbir şeyin önüne geçemiyorsun. Adanaspor ile oynadığımız maçta bizde 2 yerli, onlarda 2 yerli oynuyor. Eğer bir yabancı gelecekse takımına seviye atlatacaksa gelsin. Böyle gitmez bu. Bu sene Gaziantepspor'da sezon başındaki yabancılara bakılsın birde şimdiki yabancılara bakılsın. Yabancı sınırlaması olmadığı zaman bu sürklasyonu kulüpler sağlayabiliyor. Onun için kesinlikle böyle bir sınırlama olması lazım. Önümüzdeki seneler için söylüyorum, Türk futbolunu iyi günler beklemiyor"

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX