0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ağustos 2018 Pazar 10:20:00 - Güncelleme:19 Ağustos 2018 Pazar 21:21:00

Beşiktaş deplasmanda B.B. Erzurumspor'u ikinci yarıda attığı gollerle 3-1 mağlup etti

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a konuk oldu.

Süper Lig'in 2. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Beşiktaş, Kazım Karabekir Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İlk yarıda kötü bir futbol ortaya koyan Beşiktaş, ikinci yarıda açıldı ve Erzurumspor'u deplasmanda 3-1 yenerek 2 maç sonunda 6 puana ulaştı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 54. dakikada Gökhan Gönül, 76. dakikada Alvaro Negredo ve 86'da Ricardo Quaresma kaydetti. Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Quaresma, 1 gol ve 2 asist ile maça damgasını vurdu.

İlk yarıda 16. dakikada Jasmin Scuk'un golüyle öne geçen Erzurumspor, ilk yarıda çok sayıda pozisyona girerken ikinci yarıda ise üstünlüğünü koruyamadı.

Süper Lig'de 2. maçında 2. galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 6'ya çıkartırken Erzurumspor ise 2'de 0 yaptı ve puansız kaldı.

Beşiktaş, ligin 3. haftasında sahasında Antalyaspor'u konuk edecek. Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak.

EV SAHİBİ HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmaya Erzurumspor tempolu başlarken Beşiktaş savunması ve kaleci Tolga Zengin'den hata üstüne hata geldi. Rakip yarı sahaya oyunu kuran Erzurumspor, yoğun baskısının sonucunda 15. dakikada golü buldu. Erzurumspor'un Emrah Başsan ile sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topa ceza alanı ön çizgisinden Scuk ayağının içiyle vuruşunu yaptı, defansa da çarpan top köşeden ağlara gitti ve Erzurumspor bu golle 1-0 öne geçti. Scuk'un golünde ofsayt şüphesi olduğu için VAR hakemleri pozisyonu inceledi. Hakem Ümit Öztürk, VAR hakemleri ile görüştükten sonra golü verdi.

ERZURUMSPOR DİREĞE TAKILDI

31. dakikada Erzurumspor, ikinci gole çok yaklaştı. İlk golün sahibi Scuk'un ceza sahası dışından sert vuruşu üst direkte patladı. Beşiktaş'ın maçtaki ilk şutu ise 33. dakikada Ryan Babel'den geldi.

ŞENOL GÜNEŞ, DEVRE ARASINI BEKLEYEMEDİ

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, ilk yarıdaki baskıya dayanamayarak 37. dakikada ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Güneş, Oğuzhan Özyakup'u oyundan çıkartırken yerine Caner Erkin'i aldı. Oğuzhan Özyakup, oyundan çıkarken Beşiktaş taraftarları tarafından ıslıklandı.

BEŞİKTAŞ, İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADI

İkinci yarıya hızlı bir başlangıç yapan Beşiktaş, üst üste korner atışları kazandı. 53. dakikada Ricardo Quaresma'nın kullandığı kornerde Gökhan Gönül, kafa ile topu ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi. Gökhan Gönül, bu golüyle Süper Lig'de 533 gün sonra golle tanışmış oldu.

NEGREDO, BEŞİKTAŞ'I TOPUKLA ÖNE GEÇİRDİ

Beşiktaş, üstünlük golünü 76. dakikada buldu. Sağ taraftan gelişen atakta Ricardo Quaresma, yerden ortaladı. Ceza sahasına iyi hareketlenen Alvaro Negredo, topuğuyla topu ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş'ı öne geçirdi. Quaresma, ilk golde olduğu gibi ikinci golün de asistini yaptı ve oyunu değiştiren futbolculardan oldu.

PERDEYİ RICARDO QUARESMA KAPATTI

Beşiktaş'ı rahatlatan gol ise 85. dakikada penaltıdan geldi. Jeremain Lens'in yerde kaldığı pozisyonda hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ricardo Quaresma, kaleci Hakan'ı ters köşe yaptı ve farkı ikiye çıkarttı.

ŞENOL GÜNEŞ, KADRONUN YARISINI DEĞİŞTİRDİ

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, LASK Linz takımına karşı oynadıkları UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu maçına göre ilk 11'de 5 değişikliğe gitti.

Güneş, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısına Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Adriano, Medel, Necip Uysal, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Babel ve Negredo 11'i ile çıktı.

Tecrübeli teknik adam LASK Linz maçında görev alan Enzo Roco yerine Domagoj Vida, Caner Erkin yerine Gökhan Gönül, Tolgay Arslan yerine Necip Uysal, Jeremain Lens yerine Ricardo Quaresma, Cyle Larin yerine ise Alvaro Negredo'ya ilk 11'de şans verdi.

EV SAHİBİNDEN 2 DEĞİŞİKLİK

Mavi-beyazlı ekibin teknik direktörü Mehmet Altıparmak, Süper Lig'in ilk haftasında 3-2 mağlup oldukları Atiker Konyaspor maçına göre kadroda 2 oyuncu değişiklik yaptı.

Genç teknik adam, Beşiktaş karşısına, Hakan Canbazoğlu, Tolga Ünlü, Lokman Gör, Schwechlen, Hakan Arslan, Scuk, Taylan Antalyalı, Sunu, Özer Hurmacı, Emrah Başsan, Munsy 11'i ile çıktı.

Altıparmak, Atiker Konyaspor maçında oynattığı Erhan Çelenk yerine Emrah Başsan, Thy yerine Munsy'i sahaya sürdü.

ERZURUMSPOR 17 YIL SONRA...

Erzurum şehrinin 17 yıllık Süper Lig hasreti Beşiktaş maçıyla sona erdi.

Erzurum'da taraftarların Süper Lig heyecanı 1968'de kurulan Erzurumspor Kulübü'nün Türkiye 1. Ligi'ne yükselme başarısı göstermesiyle başlamış ve 3 sezon bu ligde kalan mavi-beyazlıların, 2000-2001 sezonunu 17. sırada tamamlayarak tekrar 2. Lig'e düşmesiyle son bulmuştu.

2010'da kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un amatör ligden başlayarak 8 yılda Süper Lig'e uzanan başarısı şehirde heyecan uyandırırken, Erzurumlular 17 yıl aranın ardından ilk kez sahasında bir Süper Lig maçı izledi.

Ligdin ilk haftasında Atiker Konyaspor'a deplasmanda 3-2 mağlup olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Beşiktaş maçıyla birlikte evinde bu sezon ilk kez evinde Süper Lig maçına çıktı.

ÇEVRE İLLERDEN DESTEK

Erzincan, Kars, Ağrı, Van, Muş ve Bitlis'ten çok sayıda taraftar Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Beşiktaş maçını izlemek için kente geldi.

Maçın başlamasına saatler kala kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi'nde buluşan taraftarlar, hep birlikte müsabakanın oynanacağı Kazım Karabekir Stadı'na yürüdü.

Kazım Karabekir Stadı'nı dolduran taraftarlar, maçtan önce konfetiler patlatıp, tribün şovları yaparak takımlarının sahalarındaki ilk Süper Lig maçını coşkuyla karşıladı.

Her iki takımın taraftarları da maça yoğun ilgi gösterdi. Ev sahibi takım tribünlerinin tamamına yakını dolarken, Beşiktaş taraftarları da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

(Sporx)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX