0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Ekim 2019 Salı 11:39:00 - Güncelleme:15 Ekim 2019 Salı 12:23:00

Çin'den skandal Türkiye açıklaması

Çin Halk Cumhuriyeti, Suriye'nin kuzeyine yapılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin skandal bir çağrı yaptı.

Çin Halk Cumhuriyeti, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada 'operasyonu durdurma ve doğru yola geri dönme' çağırısında bulundu.

Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Şuang, Türkiye tarafından Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan Barış Pınarı Operasyonu'nu değerlendirdi.

Günlük basın toplantısında açıklamalarda bulunan Geng, operasyonun sonlandırılması konusunda Türkiye'yi küstah bir şekilde uyardı.

Geng, operasyonun sonlandırılması ve "Türkiye'nin doğru olan yola geri dönmesi" çağrısında bulundu.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, geçtiğimiz günlerde ülkeyi parçalamaya teşebbüs edecek olanları, "parçalanmış vücutlar ve kırılmış kemiklere" dönüştürmekle tehdit etmişti.

Çin, dünya gündeminde Hong Kong'da süren protestolar ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Müslümanlara yönelik yaptırımları ile dikkat çekiyor. Çin 1 milyon Uygur Türk'ünü toplama kamplarında tutuyor

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX