0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Şubat 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:19 Şubat 2019 Salı 08:00:00

Mehmetçik'e karşı Esed-PKK ittifakı

ABD’nin terör örgütü PYD'den desteğini geri çekeceğini ifade eden Suriye’deki kanlı rejimin başı Esed, teröristlere işbirliği çağrısında bulundu. Türkiye’nin olası operasyonuna karşı örgüt elebaşılarına “Suriye ordusundan başka kimse sizi koruyamaz” mesajı gönderdi. 

İç savaşın patlak verdiği 2011 yılından bu yana ülkesindeki masum insanları katleden kanlı Suriye rejiminin başı Beşar Esed, yaptığı açıklamayla terör örgütü PKK/YPG'ye çağrıda bulundu. ABD ordusunun ayrılmasından sonra Türkiye'nin bölgede daha fazla etkili olmaya çalışacağını belirten Esed, PKK/YPG’nin tek çaresinin Şam yönetimiyle işbirliği yapmak olduğunu dile getirdi. 

ONLARIN KÖLESİ OLMAYIN 

Türkiye’nin olası bölgeye operasyonuna karşı Esed, “Sizi devletinizden başka kimse korumaz. Eğer ülkeyi savunmak için kendinizi hazırlamazsanız, onların (Türklerin) kölesi olmaktan başka bir şey yapamazsınız. Amerikalılar sizi satacaktır. Suriye ordusundan başka kimse sizi koruyamaz” şeklinde konuştu. Katil Esed’in bu çıkışının ardından, DEAŞ karşıtı koalisyonun ABD'li komutanı Paul LaCamera da, PKK/YPG’nin Rusya ve Şam yönetimine yaklaşması ya da işbirliği yapması halinde, örgütle yaptıkları ortak çalışmaya son vereceklerini, askeri yardımları keseceklerini duyurdu. 

YENİ KORUYUCU ARAYIŞI 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı almasıyla, örgüt kendisine sahip çıkacak yeni bir devlet arayışına girmişti. Fransa başta olmak üzere birçok ülkeyle masaya oturan PKK/YPG ve uzantıları, umduğunu bulamayınca Esed ve Rusya'ya yanaşmaya başlamıştı. Esed ve örgüt, masaya oturmuş ancak herhangi bir sonuç alınamamıştı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX