0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2017 Pazartesi 08:23:00 - Güncelleme:20 Mart 2017 Pazartesi 08:43:00

Fenerbahçe'de satılması planlanan yıldızlar

Kâbus gibi geçen sezonun ardından Fenerbahçe’nin kadroda yine bir revizyona gitmesi bekleniyor.

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonun başında kesenin ağzını açmış; Robin van Persie, Nani, Simon Kjaer, Ozan Tufan, Fernandao, Josef gibi isimler takıma katılmıştı. Ancak sezonun kupasız tamamlanması, bu sezonun başında ise Devler Ligi vizesi alınamaması bütçeyi sarstı. UEFA ile Finansal Fair-Play anlaşması imzalandı. Fenerbahçe bu anlaşma nedeniyle bu sezon sadece oyuncu satışından elde ettiği geliri transferde kullanabildi.
 
RvP’nin menaceri gelecek
 
Kâbus gibi geçen bu sezonun ardından Sarı-Lacivertliler’in yine revizyona gitmesi bekleniyor. Ancak UEFA’nın yakın takibi ve ekonomik sıkıntılar yönetimin elini kolunu bağlıyor. Sarı-Lacivertliler, eldeki yıldızlarla transfer bütçesi yaratmayı planlıyor. Fenerbahçe’deki ikinci sezonunda da beklentileri veremeyen Robin van Persie ile yollar ayrılacak. Yönetim, Hollandalı’nın menaceri Kees Vos’u İstanbul’a davet ederek yeni kulüp bulmalarını isteyecek. Yılda 5.7 milyon Euro kazanan RvP ayrılırsa, maaş bütçesinde önemli bir yer açılacak.
 
Yönetim memnun ama...
 
Fenerbahçe Yönetimi her ne kadar kendisinden çok memnun olsa da Simon Kjaer’in de ayrılma ihtimali yüksek. Eşinin baskısı nedeniyle Danimarkalı sezon sonunda İtalya ya da Fransa’ya gitmek istiyor. Yönetim, Kjaer’in transferinde önemli bir bonservis geliri bekliyor. Fenerbahçe, 15 milyon Euro’dan az bir rakamı kabul etmeyecek. Ayrıca Kjaer’in 4 milyon Euro’luk maaş yükümlülüğü de ortadan kalkacak. Özellikle bu iki oyuncudan gelecek para, yeni sezonun Fenerbahçe’sini yaratma konusunda kilit rol oynayacak.
 
(Fanatik)

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX