0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2017 Pazartesi 12:09:00 - Güncelleme:20 Mart 2017 Pazartesi 12:14:00

Futbolun Zirvesi de 'Evet' dedi

Futbolun Zirvesi organizasyonunda konuşma yapan TFF Başkanı Yıldırım Demirören 'Daha güçlü bir Türkiye için 'evet' diyen bir 17 Nisan sabahında uyanmak dileğiyle hepinizi selamlıyorum' dedi.

2. Futbol Zirvesi'nde bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, ekonomisi ve ülkesi güçlü ülkelerin futbolda söz sahibi olduğunun altını çizerek, "Ekonomimiz düzelmeye başladıkça, ülkemiz güçlenmeye başladıkça futbolumuz da güçlendi. " dedi.

TFF Başkanı Demirören şöyle konuştu: "2. Futbol Zirvesi'ne hoşgeldiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ekonomisi güçlü olan ülkeler futbolda başarılı oluyorlar. Ekonomimiz düzelmeye başladıkça futbolumuz da güçlenmeye başladı. Artık tesadüfen değil planlı bir şekilde büyüyoruz. Ülkemiz güçlü olduğu için yabancı yatırımcılar futbolumuza 600 milyon dolarlık yatırım yaptı. Sayın Cumhurbaşkanım futbol ailesi adına size minnettarım.

"Kaliteyi artırmanın yolu tribün şiddetini ortadan kaldırmak"

Şubat ayında Avrupa'da 3 takımla yolumuza devam ettik. Sayın Spor Bakanımıza da teşekkür ediyorum. Yayın haklarını değerli kılmamız lazımdı. Bunu da başardık. Sayın Gümüşdağ'a özellikle teşekkür ediyorum. Türkiye'ye duyduğu güvenden dolayı beİN Sports'a teşekkür ediyorum. Kaliteyi artırmanın yolu tribündeki şiddeti ortadan kaldırmak. Kulüplerimiz ben değil, biz demeliler. Başkanlarımız yıkıcı değil, yapıcı olmalı. Herkes bir günde sonuç almayı bekliyor. Böyle devrim niteliğindeki kararlarda 1 günde yol alınmaz. İyiyi çağırmak için kötüyü kovmamız lazımdı. Kötüyü kovduk. Seyirci sayısında %10 düşüş var ama bu %50'lik artışı sağlayacak. İyi seyircileri çekmeye başladık.

"Daha güçlü bir Türkiye için 'evet' diyen bir 17 Nisan sabahında uyanmak dileğiyle"

İnsanların aileleriyle geldiği bir tribün ortamı yaratacağız. En büyük şansımız sizin gibi futbolu seven bir Cumhurbaşkanımızın olması. Biz artık UEFA seçimlerinde söz sahibi ülke haline geldik. Bizim önerdiğimiz kişi UEFA Başkanı oldu. Nisan ayı seçimlerinde bir Türk arkadaşımız yönetim kuruluna seçilecek. Artık Avrupa'da ve dünyada söz sahibi ülkeyiz. Sizin dünyadaki gücünüzle bizim de gücümüz artıyor. Bir Türk olarak bundan gurur duyuyorum. Daha güçlü bir Türkiye için 'evet' diyen bir 17 Nisan sabahında uyanmak dileğiyle hepinizi selamlıyorum."

Gümüşdağ: Sayın Cumhurbaşkanım sizi yalnız bırakmayacağız

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ yaptığı konuşmada, "Bizler rahata kolay alışan insanlarız. Birkaç önce yaşadığımız travmaları unutmaya eğilimli insanlarız. Asla unutmayacağız. Ülkemize ihanet etmiş FETÖ karşısında olacağız. Kulüpler Birliği'nin en başarılı hamlesi yayın ihalesiydi. Türk futbolunun gelecekteki değeri ihalenin başarısıyla doğrudan orantılıydı. Başarılı bir süreç getirdik. İhale sürecindeki TFF ile Kulüpler Birliği arasındaki şeffaflık ve güç birliği inşallah örnek olur. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın futbola yönelik desteği bu kadar büyük olmasaydı, TFF Başkanı Demirören bu kadar uyumlu olmasaydı, bunu başaramazdık. Yayın ihalesinde rekor bir bedel olan 5 yıl için 3 milyar dolara satın alan, bu zirvenin yayın sponsoru beIN Medya Grup'un Müdürü dostum Yusuf Bey'e teşekkür ediyorum.

"Video hakem uygulamasına bir an önce geçilmeli"

Futbolun güzelliğine ket vuran bize göre düzeltilmesi gereken bir uygulamaydı. İhalenin değerine zarar verecek bir unsurdu. Her hafta hakem hatalarını konuşuyoruz. Video hakemliği maksimum fayda getirecek. Bir an önce hayata geçmelidir. Bundesliga 2017-2018 sezonuna video hakemliği ile başlamaktadır. Hakemlerimizin saygınlıklarını ve futbolun seyir zevkini artıracak uygulamadır. Kulüplerimizin mali planlarımıza önem göstermek zorundayız. Bugün birçok önemli konuşmacıyı ağırlayacağız. Kulüpler Birliği toplantılarına 5-6 başkan katılırdı. Şimdi 18 kulübün başkanı ve temsilcileri katılıyor. Tüm kulüp başkanlarına teşekkür ediyorum. Üretken bir takım olduk. Sayın Cumhurbaşkanım size çok teşekkür ediyorum. Bu çok önemli bir günde bizi yalnız bırakmadınız. Sizin için çok önemli günlerde biz de sizi yalnız bırakmayacağız. Hep yanınızda olacağız " şeklinde konuştu.  

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: '2024'ün en güçlü adayıyız'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise şöyle konuştu: 'Sayın Kulüpler Birliği Vakfımıza teşekkür ediyoruz. Futbol Federasyonumuza bu organizasyona verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ama asıl en önemlisi sayın Cumhurbaşkanım, gençlik kollarından siyasete başladığınız günden itibaren sporcuya, spora ve futbola verdiğiniz destekten dolayı. Başbakanlık döneminiz içerisinde bizzat sahip olduğum ve bizzat gördüğüm soprcuya, insanlara ve sporun gelişimine olan desteğinizden dolayı teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz'

Bu zirvede futbolun ve aynı zamanda sporun değerlenmesiyle ilgili önemli çalışmalar yapacak. Ama hepsinden önemlisi yerli anlamda Türkiye'nin kendi kaynaklarıyla, kendi güçüyle ortaya koymuş olduğu hayata geçirmiş olduğu özel özel yatırımlarıdır. Şu anda Türkiye Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaydır. Bu adaylığı ortaya koyarken, sayın cumhurbaşkanım altyapı çalışmalarımız, büyük bir hamle başlattınız, başbakanlığınız döneminizde başlatmış olduğunun tesisleşme hamlesiyle 30 stadın inşası bitmiş olacak inşallah. 9 tanesi bitti, 14 tanesi devam ediyor. Ve sizin burada da cereceğiniz bir müjde var. Ülkemizin ulaşım altyapısı, konaklama altyapısı aynı zamanda da misafirperverliği ve en önemlisi de sizlerin çizmiş olduğu ilerle ile biz Euro 2024'ün en kuvvetli adayız. Rakibimiz Almanya, Ancam daha önce ki yıllarda hem Dünya şampiyonasına hem Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapmış olmasından dolayı zannediyorum ki Türkiye'nin şansı daha fazla. Sadece bu sebepten dolayı değil. Daha önce Zat-ı devletlerinin dile getirmiş olduğu gibi türk misafirperviliğini de tüm dünyaya gösterme ve haykırma gücümüz olacak. Biz buna inanıyoruz.'

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX