0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Nisan 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:25 Nisan 2019 Perşembe 08:00:00

'Dünyayı aldatmaya çalışıyorlar'

Başkan Erdoğan, Ermeni meselesi ve terörle mücadele üzerinden Türkiye'ye insan hakları dersi vermeye kalkışanların hepsinin, büyük katliamlara imza attığını söyledi. 

Devlet Başkanı Erdoğan, “Ermeni meselesi ve terörle mücadele üzerinden Türkiye'ye insan hakları ve demokrasi dersi vermeye kalkışanların hepsi kanlı bir geçmişe sahip” dedi. Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu'nda konuştu. “Son asırlarda insanların yaşadığı büyük kıyımların ve acıların sorumlusu veya kışkırtıcısı, bugün insan hakları ve özgürlükler havarisi maskesi takanlardır” diyen Erdoğan, bu vahşetlerin, katliamların, soykırımların ve işkencelerin hiçbirisinde Türkiye'nin dahlinin bulunmadığı gibi çoğu defa Türkiye'nin bunun mağduru olduğunu söyledi. 

LİBYA VE CEZAYİR'DEKİ KATLİAMLAR 

Erdoğan şöyle devam etti: “Yaklaşık 70 milyon insanın ölümüyle tarihin en büyük kıyımlarının yaşandığı Birinci ve İkinci Dünya savaşlarını kimlerin çıkarttığı da bellidir. Soykırımdan söz edenler, daha 80 yıl sönce Avrupa'da başlattıkları Yahudi avını, toplama kamplarını, herhalde hafızalarından silmiş durumdalar.  Masumların, Libya ve Cezayir çöllerinde yankılanan feryatlarını bugün bile duyuyor, yüreğimizde hissediyoruz. Oralardaki zulüm ve katliamların sorumlusu da Müslümanlar değildir. 

RUANDA KATLİAMINI KİM YAPTI? 

Daha 25 sene önce Ruanda'da 800 bin insanı o soykırımda kimlerin öldürdüğü aşikardır ve failleri Fransızlardır. Kalkıp bize ders veriyor Fransızlar... Ne dersi veriyorsun? Cezayir'de yüz binlerce insanı katleden, soykırıma uğratan yine Fransızlardır. Bunlar, çok açık net, arşiv belgeleriyle elimizde, bunları biliyoruz. Ama bunlar yaptıkları dezenformasyonla tüm dünyayı aldatmanın hep gayreti içinde oldular. Bir keresinde kendisine de söyledim, şu andaki devlet başkanına... Daha dedim bu işlerde yenisin, Cezayir'de, Ruanda'da yaptığınız katliamları çok iyi biliyoruz. Afrika'da helikopterlerle inip, oradaki elmasları, altınları toplamak için nasıl katliamlar yaptığınızı çok iyi biliyoruz. Ama insanlığa öyle bir dezenformasyon yapıyorlar ki, insanlık bunları zannediyorlar ki bunlar iyi insanlar, hoş insanlar. Kimi aldatıyorsunuz.” 

HUSUMET ÇIKARMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYİN 

Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan'a mektup gönderdi. Mektubunda 8 Mart'ta hayatını kaybeden Patrik Mesrob Mutafyan'ı saygıyla anarak ailesine, yakınlarına ve tüm Ermeni cemaatine başsağlığı dileyen Erdoğan, “Birinci Dünya Savaşı'nın zor şartlarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenileri'ni bu yıl da ihtiramla anıyor, torunlarına içten taziyelerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı. 

GÜVENLİĞİNİZ ÖZEL ÖNEME SAHİP 

“Bizler acılarınızın hafifletilmesinde ve sorunlarınızın çözümlenmesinde yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Başkan Erdoğan, mektubunda şunları kaydetti: “Şu hususun altını özellikle çizmek isterim, ülkemizdeki Ermeni cemaatinin huzuru, güvenliği ve mutluluğu, bizim için çok özel bir öneme sahiptir. Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına meydan verenler bizi karşılarında bulacaklardır. 

ORTAK BİR GEÇMİŞİMİZ VAR 

Ortak bir geleceği beraber inşa edebilmenin yolunun bir ve beraber olmaktan geçtiğine inanıyorum. Bu itibarla, ortak geçmişimizi çarpıtarak tarihten kin, nefret ve husumet çıkarmaya tevessül eden çevrelere fırsat vermemenizi diliyorum. Bu düşüncelerle Birinci Dünya Savaşı'nda yitirdiğimiz Osmanlı Ermenileri'ni bir kez daha saygıyla yad ediyorum.” 

SRİSENA'YA TAZİYE TELEFONU 

Başkan Erdoğan, Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena ile telefonla görüştü. Erdoğan, Sirisena'ya ülkesindeki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX