0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00

Fransa'nın 'Can Dündar'larına soruşturma

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, FETÖ’nün kumpasına destek veren vatan haini Can Dündar’ı sarayında ağırlarken, ülkesinde benzer bir haber yapan 3 gazeteci için soruşturma başlatıldı. 

Türkiye düşmanı FETÖ'nün 2014’teki MİT TIR’ları ihanetini, o dönem Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptığı Cumhuriyet gazetesinde talimatla yayımlayan vatan haini Can Dündar, Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından özel konuk olarak ağırlanmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, casusluktan aranan ve hakkında yakalama kararı olan Can Dündar'ı geçen yıl, Elysee Sarayı'nda ağırlayarak bir saat boyunca görüşmüştü. 

SORUŞTURMA AÇILDI 

Hain Dündar’ı el üstünde tutan Fransa, bu kez kendi ülkesinde, benzer bir haber yapan 3 gazeteci için soruşturma başlattı. Basın kuruluşları Mediapart, Arte Info, Disclose ve Konbini’den yapılan ortak yazılı açıklamada, Fransa'nın Suudi Arabistan ve BAE'ye sattığı silahların Yemen'de kullanıldığına ilişkin yazılan haberin “ulusal güvenlik sırrını açığa çıkardığı” gerekçesiyle, Savunma Bakanlığı’nın şikâyeti üzerine gazeteciler hakkında Paris Savcılığı tarafından ön soruşturma açıldığı belirtildi. 

GİZLİ BELGEYİ SIZDIRDILAR 

Aynı gerekçeyle 3 gazetecinin, Fransa İç İstihbarat Birimi’ne (DGSİ) ifadeye çağrıldığı aktarılan açıklamada, Savunma Bakanlığı bünyesindeki Askeri İstihbarat Şubesi’ne ait 25 Eylül 2018 tarihli gizli bir belgeye dayanılarak yapılan haberin, kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçladığı savunuldu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX