0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Kasım 2019 Cuma 17:16:00 - Güncelleme:22 Kasım 2019 Cuma 17:17:00

Naim Süleymanoğlu kimdir? Naim Süleymanoğlu kaç yaşında öldü?

Naim Süleymanoğlu kaç yaşında öldü? Naim Süleymanoğlu rekor kaç kilo? sorularının yanıtı gündemde en çok araştırılan sorular arasında yer alıyor. Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu'nun hayatı film oluyor. Bugün vizyona giren filmi izlemek isteyenler Naim Süleymanoğlu hakkında da araştırmalar yapıyor. Cep Herkülü lakaplı olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun hayatı ve film hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Başarılı sporcu Naim Süleymanoğlu'nun hayatı film oluyor. Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu filmi bugün vizyona giriyor. Vatandaşlar Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu hakkında araştırmalar yapıyor. Naim Süleymanoğlu kimdir, kaç yaşında öldü? Naim Süleymanoğlu rekor kaç kilo? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. İlk dünya rekorunu kırdığında sadece 15 yaşında olan rekortmen Milli Sporcumuz Naim Süleymanoğlu hakkında merak edilenler haberimiz içerisinde yer alıyor..

NAİM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?

Naim Süleymanoğlı, 23 Ocak 1967, Ahatlı Bulgaristan doğumlu.  Naim Süleymanoğlu, Bulgaristan Türkü halterci. Bütün otoritelere göre tüm zamanların en iyi haltercisidir. Lakabı, yapıca ufak tefek ancak çok güçlü olması nedeniyle Cep Herkülü'dür.

1992 Barcelona Olimpiyatları'nda, rakiplerine karşı ezici üstünlük sağlayarak, yurda altın madalyayla dönen Naim Süleymanoğlu, yine o sene, Uluslararası Halter Basın Komisyonu tarafından "Dünyanın En İyi Sporcusu" seçildi. 1993 Dünya Şampiyonasında, 3 altın madalya kazanmasının yanı sıra, 2 de dünya rekoru kıran halterci, 1994'te Bulgaristan'da yapılan, Avrupa Halter Şampiyonası'nda da, sadece üç kaldırış yaparak, üç dünya rekoru kırdı.

Çin'de yapılan dünya şampiyonasında sakatlığı devam ediyordu ve 3 altın madalya kazandı. Naim Süleymanoğlu, Uluslararası Halter Federasyonu'nun Aralık 2000'de Atina'da toplanan kongresinde asbaşkanlığa seçildi.

NAİM SÜLEYMANOĞLU KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ? 

18 Kasım 2017 tarihinde vefat etti. Naim Süleyman oğlu vefat ettiğinde 50 yaşındaydı. Naim Süleymanoğlu'nun vefatının 2. yılında hayatını konu olan film vizyona giriyor.

NAİM SÜLEYMANOĞLU'NUN BAŞARILARI

İlk dünya rekorunu kırdığında sadece 15 yaşındaydı.

1984, 1985 ve 1986 yıllarında dünyada 'yılın haltercisi' seçildi.
1988 Seul, 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta Olimpiyatları olmak üzere üç kez olimpiyat şampiyonu oldu.
8 Kez dünya şampiyonu oldu, 46 dünya rekoru kırdı.
Kendi kilosunun üç katından fazla kaldırarak, 'efsane' oldu.
Spor otoritelerine göre 'tüm zamanların en iyi haltercisi.
1988 yılında Time dergisine kapak oldu.
60 kg'de koparmada 200 kg kaldırarak dünya rekoru kırdı.
1988 yılında Seul olimpiyatlarında 9 dünya 6 Olimpiyat rekoru kırarak büyük bir zafer kazanmıştır.
Türkiyeye Olimpiyatlarda güreş dışında ilk altın madalyasını kazandıran sporcudur.
1992 yılında Uluslararası Halter Basın Komisyonu tarafından "Dünyanın En İyi Sporcusu" seçildi.

NAİM SÜLEYMANOĞLU REKOR SAYISI

Naim Süleymanoğlu, 50 yıllık hayatına 47 dünya rekoru sığdırdı.

NAİM SÜLEYMANOĞLU REKOR KAÇ KİLO?

Olimpiyatlarda Süleymanoğlu 60 kg koparmada sırasıyla 145 kg, 150.5 kg, 152.5 kg, silkmede 175 kg, 188,5 kg, 190 kg, toplamda da 320 kg, 339 kg, 342.5 kg kaldırarak 6 dünya 9 olimpiyat rekoru kırarak muhteşem bir zafer elde etti ve böylece Türkiye'ye olimpiyatlar tarihinde güreş dışında ilk altın madalya kazandırdı.

CEP HERKÜLÜ NAİM SÜLEYMANOĞLU FİLMİ

Naim Süleymanoğlu'nun yaşamını anlatan "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" filmi bugün vizyona giriyor.

Yapım, genç yaşında Türkiye'ye iltica etmeye karar verdiğinde sadece kendisi için değil Bulgaristan'da yaşayan soydaşlar için de her şeyi göze alan, Avustralya'nın Melbourne şehrinde başlayan özgürlük yolculuğu Ankara'da sonlandığında, Bulgaristan Türklerinin de özgürlüğe doğru ilk adımlarının atılmasına sebep olan dünyanın en iyi sporcusu unvanına sahip, dünya ve olimpiyat şampiyonu Süleymanoğlu'nun yaşamını ele alıyor.

Süleymanoğlu'nun yaşamındaki bu nefes nefese yolculuğu konu edinen teaser ayrıca iki yıl önce Trabzon'da şehit olan Eren Bülbül için de bir saygı duruşu sergiliyor.

Teaserda, başarılı piyanist Fazıl Say’ın bestelediği "İnsan İnsan" adlı eseri de yer alıyor.

Çekimler Türkiye ve Bulgaristan'da gerçekleştirildi

CNN Türk'te yer alan habere göre film, kırdığı dünya rekorları ve kazandığı büyük başarılarla yediden yetmişe Türk halkının büyük bölümünün sevgisini kazanan sporcu Naim Süleymanoğlu'nun yaşamını beyaz perdeye aktarıyor.

Dijital Sanatlar Yapımevi tarafından hayata geçirilen yapımın çekimleri, Türkiye'deki sahnelerin ardından Bulgaristan'da devam etti.

Senaryosunu Barış Pirhasan'ın kaleme aldığı filmin yönetmen koltuğunda Özer Feyzioğlu oturuyor.

Genç oyuncu Hayat Van Eck'in Naim Süleymanoğlu'nu canlandıracağı filmde, Yetkin Dikinciler, Gürkan Uygun, Selen Öztürk, Levent Ülgen, Renan Bilek, Barış Kıralioğlu, Bülent Alkış, Kemal Başar, Maria Rumenova Sotirova, Mehmet Esen, Evren Erler, Mustafa Kırantepe, Uğur Güneş ve İsmail Hacıoğlu rol alıyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX