0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Kasım 2017 Salı 11:32:00 - Güncelleme:14 Kasım 2017 Salı 11:34:00

Hidayet Türkoğlu: Vatan haini söylemleri çok yanlış

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe Doğuş'un oyuncularının nihai kadroya çağrılması durumunda A Milli Takım'a geleceğine inandığını söyledi.

Hidayet Türkoğlu, FIBA ile THY Avrupa Ligi'nin maç programlarının  çakışması nedeniyle, sarı-lacivertli oyuncular Melih Mahmutoğlu, Sinan Güler,  Barış Hersek, Ali Muhammed ve Egehan Arna'nın 2019 Dünya Kupası eleme  karşılaşmaları için A Milli Takım'a gelmeyeceklerini açıklamalarını değerlendirdi.

Türkoğlu, ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını vurgulayarak,  "Bizim açıkladığımız kadro 24 kişilik aday kadro. Ufuk (Sarıca) hoca bu  kadroyu 14-15 kişiye düşürecek. Bu kadro içinde bu arkadaşlardan olan olursa  davetiye yollayacağız. Tek kutsal forma milli formadır. Davet gitmesi durumunda  inanıyorum ki oyuncular da gereğini yapacaktır. Bu arkadaşlar hep milli takım  için hizmet etmiş ve formamızı taşımış kişilerdir. Amaç milli takımsa, gerek  kulüpler gerekse oyuncular duyarsız kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Oyuncuların milli takıma gelmelerini beklediklerini dile getiren  Türkoğlu, "Milli takıma çağrılan herkes milli gururu yaşamak için gelmelidir.  Arkadaşları gerçekten zor durumda bırakan kurumlar var. FIBA ve Avrupa Ligi.  Herkes mantıklı düşünürse burada tek kutsal formanın milli forma olduğu  görecektir. Böyle şeylerde gerek sporcularımız gerekse camialarımız konuya  duyarsız kalmaz." diye konuştu.

"(Vatan haini) Bu tip söylemler çok yanlış"

TBF Başkanı Türkoğlu, özellikle sosyal medyada, milli takıma  gelmeyecek oyuncular için kullanılan "vatan haini" sözlerine tepki gösterdi.

Söz konusu sporcuların milli takımlara büyük katkı verdiğinin altını  çizen Türkoğlu, "Bu tip söylemler çok yanlış. Bu arkadaşlar bu formayı her zaman  gururla taşımıştır. Biz federasyon olarak bu tip söylemlerin hiçbir zaman yanında  bulunmadık. Bu arkadaşlarımız bizim kardeşlerimizdir. Yersiz ve talihsiz bir  açıklama yaptılar. Keşke bu tip şeyleri bizimle istişare edip açıklasalardı.  Mutlaka belli bir boşluk içerisindeler ki böyle bir açıklama yaptılar. Mantıklı  düşünüldüğü zaman kulüpler ve sporcular milli takıma layık görüldülerse sanırım  reddetmeyeceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

"Tek sorumlular FIBA ve Avrupa Ligi'dir"

Hidayet Türkoğlu, gelinen noktada sorumluların FIBA ve Avrupa Ligi'nin  yönetimlerinin olduğunu dile getirdi.

Diğer ülkelerin federasyonlarının da zor durumda kaldığını anlatan  Türkoğlu, şöyle devam etti:

"Herkes bir çözüm içerisinde. Onların da zorlandığı bir süreç var.  Bazı ülkeler bizden daha zor durumda. NBA ve Avrupa Ligi oyuncusu çok olan  ülkeler. Bu bizi fazla ilgilendirmiyor. Kimsenin istemediği bir olay. Bunun tek  sorumluları FIBA ve Avrupa Ligi'dir. Sporcuları, federasyonları, oyuncuları zor  durumda bıraktılar. "

Avrupa basketbolunun gelişmesi için bu tarz davranışlardan  vazgeçilmesi gerektiğini aktaran Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Burada ne FIBA ne de Avrupa Ligi karlı çıkacaktır. Amaç, bu markayı  büyütmek ve NBA'ye rakip yapmaksa, iki tarafa da zarar vermeyecek şekilde hareket  edilmesi gerekir. Bu zamana kadar bu işin çoktan çözülmesi gerekirdi. Bu süreçte  federasyonların, oyuncuların arada kalmaması gerekirdi. Malum, şu anda herkes  kendi bildiğini yaptığı için henüz bir çözüm bulunamadı. İnşallah en kısa sürede  bir çözüm bulanacaktır. Herkes gerçek anlamda basketbolun değerlerini, markası  büyütme hedefi olduğunu anlayacaktır. İnşallah sonunda doğru bir karar  verilecektir."

"İlk maçlarda zarar ortaya çıkar"

Türkoğlu, 24 Kasım'da oynanacak ilk milli maçlardan sonra zararın  ortaya çıkacağını savundu.

A Milli Takım'ın B Grubu'nda ilk maçını 24 Kasım Cuma günü Bursa'da  Letonya ile oynayacağını hatırlatan Türkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"İlk maçlarda herkesin ne kadar zarar gördüğü ortaya çıkar. Bir  şeylerden zarar görünce tedbirler alınır. Umarım FIBA ve Avrupa Ligi, bu zararlar  başlamadan bir çözüm bulur. İnşallah 24 Kasım'da Letonya ile Bursa'da  oynayacağımız maç öncesi çözülür. Bursa taraftarını da mutlaka maça bekliyoruz."

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX