0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mart 2019 Perşembe 16:35:00 - Güncelleme:21 Mart 2019 Perşembe 17:48:00

Kulüpler Birliği'nden yabancı sınırı açıklaması

Kulüpler Birliği toplantısının ardından başkan Fikret Orman açıklamalarda bulundu.

Kulüpler Birliği toplantısının ardından başkan Fikret Orman açıklamalarda bulundu. Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, 2019-2020 sezonunda mevcut kuralın devam etmesi yönünde karar aldıklarını belirtti.

Fikret Orman'ın açıklamaları şu şeklilde;

"Bugün çok verimli bir toplantı yaptık. Yabancı sınırlamasını da konuştuk. 2019-2020 sezonunda sistemin devam etmesi yönünde fikir belirttik. Ancak yerli oyuncu teşviği sistemini TFF ile konuşup artırmayı planlıyoruz. 3 kulübümüz hariç tüm kulüpler yabancı kuralının aynı şekilde devam etmesi gerektiğini düşünüyor. 2-3 kulübümüz de kademeli olarak azaltılması gerektiğini düşünüyor. Yalnız artı gibi değil, neyse onun gibi devam edilmesi yönünde fikir belirtildi. Büyük kulüpler olarak ise yabancı sınırının aynı şekilde devam etmesini ve yerli oyuncuların teşvik edilmesinde gelirlerin artırılması yönünde karar bildirdik."

TFF BAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI

Fikret Orman, TFF'de yapıalcak başkanlık seçimi için de açıklamalarda bulundu. Fikret Orman konuya ilişkin, "TFF adayının kim olacağından ziyade, beklentilerimizi konuştuk. Pazarlama tarafına önemli yatırımlar yapılması gerektiğini söyledik. Zaten vakfın bir aday belirleme gibi bir durumu yok."

Kulüpler Birliği'nin toplantısında ana madde yabancı kuralıydı. Toplantının ardından Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner ve Kayserispor Başkanı Erol Bedir de konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, ''Kulüpler Birliği toplantısında ağırlık, yabancı futbolcu sınırlaması ile ilgiliydi. Şahsımın düşüncesi, ligimizin marka değeri önemli. Ne kadar tanınmış yabancı futbolcu getirirseniz tanınırlığınız artıyor. Yabancı futbolcu sınırlaması bize bir fayda getirmeyecek gibi duruyor. 14 yabancı ile devam edebiliriz. Önemli olan gençleri yetiştirmemiz, alt yapıya ağırlık vermemiz. Ne kadar yerli oynatırsanız o kadar teşvik alacağımız bir düzenleme olabilir. İsteyen 1, isteyen 2 yabancı alır. 14 tane yabancı almak zorunda değiliz.'' sözlerini kullandı ve sınıra karşı olduklarını belirtti.

Kulüpler Birliği başkan yardımcısı ve Kayserispor Başkanı Erol Bedir ise ''Sezon sonunda benim elimde 3 yabancı kalacak. O yüzden benim elim çok rahat. Ancak toplantıda çıkan kararı paylaşmak bana düşmez.'' şeklinde konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX