0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Şubat 2018 Çarşamba 15:27:00 - Güncelleme:14 Şubat 2018 Çarşamba 15:32:00

Milan'ın CEO'su Mustafa Cengiz'i Çin'e ve İtalya'ya davet etti

Galatasaray - Antalyaspor maçına Milan'ın CEO'su David Han Li'yi TT Stadı'na getiren Tarkan Batgün çok özel açıklamalarda bulundu.

Antalyaspor maçında Milan’ın sahibi David Han Li ile Türk Telekom Stadı’nda boy gösteren ve Çinli yatırımcıları Türkiye’ye getiren Tarkan Batgün, Galatasaray Kulübü’nün içinde bulunduğu son durum ve ‘satış’ iddiaları hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Cenk Ergün aracılığıyla Barış Güçlü ile Çinli yatırımcı David Han Li TT Stadı’nda bir araya geldiklerini belirten Batgün ‘Galatasaray yabancı sermayeye satılacak' haberlerini yalanlarken, tecrübeli scout ‘Çinlilerin ajandasında ne olduğunu bilmek gerçekten çok güç ilerleyen dönemlerde ne olur bilemiyorum’ ifadelerini kullanmaktan geri kalmadı.

İşte Tarkan Batgün’ün açıklamaları…

Göztepe’nin eski Sportif Direktörü Barış Güçlü ile Cenk Ergün vasıtasıyla Galatasaray – Antalyaspor maçına geldik. Milan’ın CEO'su David Han Li ile Türkiye’de bir proje gerçekleştirmek istiyoruz, bu hem iş hem turistik anlamda bir ziyaretti. David gerçekten futbolu iyi bilen biri. Fatih Terim’in 3-0’dan sonra oyunun temposunu düşürmesini ve Gomis’in harika performansını bizlere analiz edecek kadar diyebilirim. Bunlar Milan’a tahmin ettiğim kadarı ile 600 milyon euroluk yatırım yapmış kişiler, durum böyle olunca Galatasaray hakkında da bu tür haberlerin yapılması normal. Şu anda öyle bir yatırım düşüncelerinin olmadığını zannediyorum ama bunların ajandasının içeriğini de bilemem. Aslında bazı gerçekleri de göz önünde bulundurmamız lazım. Türkiye’ye bir kulübe yatırımcı getirmek satış yapılacak manasına gelmemeli. İkincisi Galatasaray’ın yatırım planıyla ilgili bir çalışması var mı? Diyelim böyle bir gelişme oldu kulüp buna hazırlıklı mı? Bunları iyi analiz etmek gerekir. David Han Li, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’i Milan’a ve Çin’e davet etti bu davet illa satış, para veya yatırım anlamında değildi. Ama bu davete icabet etmeden hazırlıklı olmak lazım. Ne istenileceğinin analizi yapılması lazım. Ama hiç analiz olmasada ziyaret çok önemli. Sonrasında ne olacağını kestirmek mümkün değil. İlişkinin sürdürülebilirliği ve devamlılığı en önemli konu. An itibarı ile Cenk Ergün’ün bu işleri yönetip yönlendirebileceği kanaatindeyim. Daha önce kendisi bir çok Wyscout forumunda Londra’da, Barcelona’da, Milan’da Anahtar Konuşmacı pozisyonunda yer aldı. Çok değerli bir kişilik ve sürdürülebilir ilişkilerde kulüp onu değerlendirebilir. Benim nacizane fikrim tabiki. Kulübün değerlendireceğini düşünüyorum.

GOMİS ÇİN'E DEĞİL AVRUPA DEVLERİNDEN BİRİNE GİDECEK

Biz Galatasaray – Antalyaspor maçını takip ederken tam 32 scout ekibi statta idi. Gomis için ‘Çin’e gidecek iddiaları vardı’ ama ben kesinlikle böyle bir şey düşünmüyorum. Avrupa’nın en büyük devleri Chelsea, Juventus, ManU, Arsenal, Tottenham, Valencia Gomis için oradaydı. Sezon sonuna kadar 25-30 golü bulacak oyuncu Cenk Tosun’un satış fiyatını geçip dev takımlardan birine imza atacak gibi duruyor. Yani en azından ben böyle düşünüyorum. Burada tabiki Barış Güçlü’ye teşekkür etmek lazım. O olmasa idi bu davet gerçekleşmezdi. Tecrübesi ile Göztepe ve Bursaspor’da yaptığı işleri yadsımamak lazım.

Star

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX