0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ocak 2020 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:24 Ocak 2020 Cuma 08:00:00

Çocukları obeziteden koruyan 7 altın kural

Çocukluk obezitesi, sadece gelişme çağında yarattığı psikolojik ve fiziksel sorunlar nedeniyle değil erişkinlikte görülen başta kalp damar hastalıkları, diyabet gibi pek çok hastalığın temelini attığı için de tehlikelidir.  

Obezite tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda artan önemli bir sağlık sorunu ve ‘salgın hastalık’ olarak kabul ediliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Seda Özer, “Çocuklarda obezite, vücut kitle indeksinin yaşa göre beklenen normal değerin üstünde olmasıdır. Çocukluk obezitesi, sadece gelişme çağında yarattığı psikolojik ve fiziksel sorunlar nedeniyle değil erişkinlikte görülen başta kalp damar hastalıkları, diyabet, üreme problemleri ve kas-iskelet sorunları gibi pek çok hastalığın temelini attığı için de tehlikelidir. Çocuklarda görülen obezitede, genetik ve doğumdan gelen hormonal bozukluklar risk faktörlerinin küçük bir oranını oluşturmaktadır” dedi. 

- Bebeklere ilk 6 ay mutlaka anne sütü verilmelidir. 

- Aile dengeli ve düzenli beslenmeyi bir alışkanlık haline getirmelidir. 

- Spor aktiviteleri için çocuklara imkan yaratılmalıdır. 

- Bir uzmana başvurularak gerekli ölçümler ve kan tetkikleri yaptırılmalı, çocuğun mevcut durumuyla riskleri belirlenmelidir. 

- Ezbere sıkı diyetler yerine diyetisyen gözetiminde çocuğun yaş ve aktivitesine uygun beslenme planı yapılmalıdır. 

- Kilo verme sürecinde çocuk; kilo kontrolü, beslenme düzeni ve hareket konusunda teşvik edilmelidir. 

- Gerekli görüldüğü takdirde psikolog destek geciktirilmeden alınmalıdır. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX