0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Haziran 2018 Pazar 11:26:00 - Güncelleme:10 Haziran 2018 Pazar 11:48:00

ASELSAN "Lazer Savunma Sistemi"ni başarıyla test etti

ASELSAN "Lazer Savunma Sistemi"ni başarıyla test etti. Başarılı geçen test aşamalarının görüntülerini Savunma Sanayii Müsteşarlığı paylaştı.

Türkiye'nin önde gelen savunma şirketlerinden ASELSAN, gelişen teknolojiler ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürerek yeni özgün ürünlere imza atıyor.

Sahip olduğu yerli lazer teknolojisiyle geleceğin savunma sistemini oluşturmak için önemli bir adım atan ASELSAN, Lazer Savunma Sistemi'ni test etti.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından görüntüleri paylaşılan testlerdeki başarılı performansıyla dikkat çeken Lazer Savunma Sistemi sayesinde, hedefler yüksek hassasiyetle ve kısa sürede etkisiz hale getirilecek.

200-500 metre menzile sahip

Lazer Savunma Sistemi (LSS) ASELSAN tarafından, 500 metre menzile kadar, mini ve mikro İnsansız Hava Aracı (İHA), İnsansız Deniz Aracı (İDA) tehditlerine, meskun mahalde terör unsurları tarafından kullanılan kamuflajlara ve 200 metre ve üzeri mesafede el yapımı patlayıcı (EYP) ile yol kenarı şüpheli paketlere karşı geliştirildi.

Sistem, gemi platformları, enerji santralleri, hava alanları, sınır karakolları, karargah binaları ve konvoy geçiş güzergahlarında da kullanılabilecek.

(TRT Haber)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX