0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ekim 2018 Çarşamba 17:08:00 - Güncelleme:17 Ekim 2018 Çarşamba 17:09:00

Çin, askeri ve sivil sektör entegrasyonunu artıracak

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, daha güçlü sivil ve askeri sektör entegrasyonu için bastırıyor.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping 15 Ekim’de askeri ve sivil sektörler arasında daha güçlü bir işbirliği çağrısında bulundu. Merkez Askeri Komisyonu başkanı olan Devlet Başkanı Xi, sözlerini aynı zamanda başkanlığını yaptığı Entegre Askeri ve Sivil Gelişim Merkez Komisyonu’nun ikinci oturumuna başkanlık ederken söyledi.

Başkan Xi Jinping, entegrasyonun daha derin bir şekilde uygulanmasını istedi, hukukun üstünlüğünün rolünü güçlendirdi. Toplantının katılımcıları, mevzuatın tüm ana alanları kapsayacağından emin olmak için prensiplerin uygulanmasını, yasal sistemin iyileştirilmesini ve askeri-sivil bütünleşmeyle ilgili diğer mevzuatları vurguladı.

Toplantıda Rekabetçi ihaleleri ilerletmek, devlete ait askeri sanayi işletmelerini düzenli bir şekilde açılmaya yönlendirmek ve bu rekabette yer alan sivil ve özel girişimlerin oranını artırmak için daha adil bir pazar ortamı oluşturulması kararları alındı. Önemli stratejik projelerin inşasının bilim-teknoloji inovasyonunu teşvik etmenin etkili bir yolu olduğuna dikkat çeken toplantıya katılanlar, kilit ve çekirdek teknolojilerinde çığır açmaya çağırdılar.

(defenceturk.net)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX