0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Nisan 2020 Cumartesi 08:12:00 - Güncelleme:04 Nisan 2020 Cumartesi 08:17:00

Elon Musk'ın koronavirüs için hazırlattığı 'hediye paketi' patladı

Kaynak: Haber7

ABONE OL

Dünyaca ünlü iş adamı Elon Musk'un koronavirüs için hazırladığı "hediye paketi" faydadan çok zarar verdi.

Dünyada yeni yayılmamaya başladığında Kovid-19 pandemisini "aptallık" olarak değerlendiren Elon Musk haftalar sonra işin ciddiyetini anlayınca bu fikrinden vazgeçti.

Milyarder Tesla kurucusu, depolarında 1.000 adet "FDA onaylı solunum cihazına" sahip olduğunu açıkladı ve New York'taki hastanelerine bu cihazları bağışlayacağını söyledi.

New York'ta sağlık sistemi tam manasıyla çökerken Musk'ın ise söz verdiği solunum ünitelerinden sadece 40'ını şehirdeki hastanelere teslim ettiği ortaya çıktı. Daha büyük skandal ise Musk'ın verdiği cihazların kullanılmasıyla patlak verdi. Doktorlar Musk'ın hediye ettiği solunum cihazlarının yoğun bakım ünitesinde kullanmak için yeterince güçlü olmadığını belirtti.

Sağlık yetkilileri Musk'ın bağışladığı tip cihazların aslında virüsü daha da yayabildikleri için onları koronavirüs hastalarında kullanmama uyarısı yapmışlardı.


Etiketler : Milyarder koronavirüs Elon Musk Tesla
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX