0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00

'Dimdik ayakta durmayı başardık'

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin tüm saldırılara rağmen hedeflerine doğru yürüdüğünü söyledi, küresel ekonomilerde en sert fırtınaların estiği dönemlerde dahi ülkemizin dimdik ayakta durduğunu kaydetti.

Başkan Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca ATO Congresium'da düzenlenen 12. Çalışma Meclisi açılış programında konuştu. Ekonomiye ilişkin krtik mesajlar veren Erdoğan, “Küresel ekonomide en sert fırtınaların estiği dönemlerde dahi biz, dimdik ayakta durmayı başardık. Bugün de maruz kaldığımız tüm ekonomik saldırılara rağmen hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz. Üretim, büyüme ve istihdam odaklı bir ekonomi programıyla ülkemizi dünyanın en büyük on devletinden biri haline getirmekte kararlıyız. Bunu çalışma hayatımızın tüm taraflarıyla birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı. 

GİRİŞİMCİYE DESTEK SÜRECEK 

Adil ve hakkaniyetli bir çalışma hayatının inşasının da yine birlikte yapılacağını vurgulayan Erdoğan, “Elbette rızkı veren Allah'tır. Ama buna vesile olanları da asla unutmayacağız. İşverenlerimizi ihmal etmeyeceğiz” dedi. Girişimcileri desteklemeyi sürdüreceklerinin altını çizen Erdoğan, emeğin, alın terinin, bereketin, gayretin, huzurun yerini hiçbir şeyin tutamayacağı bilinciyle çalışanların yanında yer almaya devam edeceklerini bildirdi. 

'ÜLKEMİZİN GÜCÜ HEPİMİZİNDİR' 

“Her vesileyle tekrarladığım gibi Türkiye 82 milyon vatandaşıyla bir bütündür.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İster işveren olalım, ister çalışan, ister kendi hesabına çalışan olalım, ister evinde oturan. Hepimiz bu büyük çatının altında yaşamaya devam edeceğiz. Ülkemizin gücü her birimizin gücüdür. Ülkemizin zenginliği her birimizin zenginliğidir. Ülkemizin itibari her birimizin itibarıdır. 

'YANLIŞLAR İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIR' 

Fert fert verdiğimiz emeklerin toplamı ülkemizin büyüklüğünün ifadesidir. Aynı şekilde fert fert yaptığımız yanlışların toplamı da ülkemizin işini zorlaştırır. Her kim şu ya da bu sebeple ülkesinin aleyhine sonuçlar doğuracak bir işe kalkışırsa bilmelidir ki 82 milyonun her birine zarar vermiştir. Yine her kim bilgisiyle, kabiliyetiyle, sermayesiyle, çabasıyla ülkeye bir katkıda bulunursa bilmelidir ki 82 milyonun her birine fayda sağlamıştır.” 

Erdoğan 12. Çalışma Meclisi Toplantısı için Türkiye'de bulunan Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Direktörü Guy Ryder'ı kabul etti.

50 KİŞİ FAZLA AL DEDİĞİMİZDE RAHATSIZ OLANLAR VAR

İstihdam konusunun yeniden tasarlanması gerektiğini belirten Erdoğan, birilerinin, '50 işçi daha alıver' denildiğinde rahatsız olduğunu söyledi.

Adaletsizliğin her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da en büyük sorun olduğunu kaydeden Başkan Erdoğan, “Biz dünya beşten büyük derken güvenlik kaygısının yanı sıra adaletsizliğe de dikkat çekiyoruz. Bir yanda tüketimin akılalmaz boyutlara ulaştığı Amerika ve Avrupa. Diğer yanda çocukların açlıktan öldüğü Asya ve Afrika. Dünya böyle bir çarpıklığı uzun süre taşıyamaz. İstihdam burada ilk başlanması gereken noktadır” dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsan gücünün yerini makine ve yazılımın aldığı bir dönemde istihdam konusunu yeniden tasarlamak gerekiyor. Birilerine gel bakalım sen devasa fabrikatörsün yanına 50 işçi daha alıver. 5 bin 10 bin çalıştırmak nedir, onun yanında 50 tane daha fazla eleman al dediğimizde rahatsız olanlar var. Bu bir gerçeği işaret ediyor. Demek ki burada eşitsizliği farklı alanlara taşırken işe buradan başlamak lazım.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX