0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:19 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00

'Sayenizde gavurlar el pençe duruyor' 

Başkan Erdoğan, CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu ile pazarda yaşadığı diyalogla gündeme gelen Mehruze Teyze'yi telefonla aradı. Başkan'ın sesini duyan yaşlı kadın, “Sen bizim dünyamızsın” dedi. 

Sultanbeyli'de yaşayan Mehruze Keleş (60), pazarda dolaşırken kendisinden oy isteyen CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na söylediği sözlerle, bir anda gündem oldu. Yaşanan diyaloğun ardından Başkan Erdoğan Mehruze Teyze'yi telefonla arayarak, sohbet etti.  Erdoğan’ın sesini duyan Mehruze Teyze'nin mutluluğu, gözlerine yansıdı. Neşeli bir ortamda geçen telefon görüşmesinde Erdoğan, Mehruze Teyze'yi ziyaret edeceğini söyledi. 

'SEN DÜN TÜRKİYE'Yİ AĞLATTIN' 

Telefon görüşmesinde Başkan Erdoğan’ın, “Sen dün Türkiye’yi ağlattın” sözüne cevap veren Mehruze Teyze, “Sen bizim dünyamızsın, ben senin peşinden ölene kadar hiç ayrılmam. Ben seni bir kardeşim gibi seviyorum. Allah senden razı olsun. Ben böyle olacağını bilmiyordum. Ben ne bileyim ki onlar CHP’li, onları görüyoruz. Kalkıyor, yatıyor seninle uğraşıyor. Sanki 10 yaşındaki çocuk gibi, bu nasıl bir gelişme, bu nasıl okumuş. Bu herhalde okumamış, bakkaldan almış” dedi. 

CHP'NİN NE OLDUĞUNU BİLİRİM 

Başkan Erdoğan’ın, “Bu memlekette bugüne kadar dikili bir ağaçları yok ki” demesi üzerine Mehruze Teyze, “Ben 17 yaşında Fikirtepe’ye geldim, o zamandan bu yana CHP’nin ne olduğunu bilirim. Yağ kuyruklarında, tüp kuyruklarında battaniyeyle yattık. Hastaneler pislikti, o Fikirtepe pislikti, Haliç’ten geçemiyorduk. Sen televizyonlara yakışıyorsun. Sen dünyayı ağlattın, sadece bizi değil. Sizin sayenizde gavurlar el pençe duruyor, Osmanlı geldi diyorlar” ifadelerini kullandı. 

“BİNALİ YILDIRIM'IN KÖYÜNDENİM” 

Mehruze Teyze'nin, Başkan Erdoğan’a “Topal Dursun’un oğlu Binali Yıldırım’ın köyündenim” dediği sırada neşeli dakikalar yaşandı. Erdoğan’ın “İstanbul’a geldiğimde seni ziyaret edeceğim” sözleriyle mutlu olan Mehruze Teyze, “İnşallah gel misafir edeceğim. Bana şu sesini duymam yetti. Allah başımızdan eksik etmesin. Türkiye’yi cennet ettin, bunu görmeyen kör sağırdır” diye konuştu. 

Mehruze Teyze, Sultanbeyli'de kendisinden oy isteyen Ekrem İmamoğlu'na, “Kılıçdaroğlu'ndan bir şey olmaz. Erdoğan biriktirdi, CHP gelip yiyecek” diye tepki göstermişti. 

KÜLLİYE'DE KRİTİK GÖRÜŞME 

Başkan Erdoğan, Suriye konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen ABD'li Sentör Graham'ı kabul etti. 

Başkan Trump'a yakınlığıyla bilinen Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham Suriye konusunda görüşmelerde bulunmak üzere dün Ankara'ya geldi. Graham ilk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından kabul edildi. Görüşmede Suriye'deki gelişmeler değerlendirildi. Senatör Graham ve beraberindeki heyet daha sonra Başkan Erdoğan tarafından Külliye'de kabul edildi. 2.5 saat süren görüşmede ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ve Cemal Kaşıkçı cinayeti konuları ele alındı. Toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başkanlık Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da hazır bulundu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX