0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00

İftar sofrası

Ramazan'da iftar sofranız için leziz tarifler burada.

YOĞURTLU SOĞUK ÇORBA 

Malzemeler

Bir su bardağı yoğurt 

5 su bardağı su 

2 çorba kaşığı esmer pirinç 

Yarım çay bardağı haşlanmış nohut, 

Bir adet domates 

7 dal dereotu. 

Hazırlanışı

Suyu kaynatın. İçine pirinci katın ve yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış nohudu ilave edip kaynatın. Ocağın altını kısın ve yoğurdun içine kaynayan sudan bir kepçe alıp, karıştırın. Karışımı yavaşça çorbaya ilave edin. Kısık ateşte tekrar bir taşım daha kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. İçine çekirdeği çıkarılmış ve küp doğranmış domatesi katın. Tuzunu ayarlayın ve üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyip, soğuk servis yapın. 

DOMATESLİ KUZU ŞİŞ 

Malzemeler

500 gram kuşbaşı kuzu eti 

16 adet kiraz domates 

Bir adet soğan 

2 çorba kaşığı zeytinyağı 

2 diş sarımsak 

Tuz ve karabiber. 

Hazırlanışı

Eti marine etmek için, rendelenmiş soğanın suyunu sıkıp bir kaba alın. İçine zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Eti karışıma ekleyip, buzdolabında 2 saat bekletin. Daha sonra çöp şişlere bir parça et, bir adet kiraz domates olmak üzere dizin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada çevirerek pişirin. Yeşilliklerle birlikte sıcak servis yapın. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX