0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ağustos 2018 Cuma 13:24:00 - Güncelleme:17 Ağustos 2018 Cuma 13:35:00

SİHA'lara yeni bir kabiliyet kazandırıldı

Silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) yeni bir kabiliyet kazandırıldı. Uydu üzerinden kontrol yeteneğine sahip ANKA-S SİHA ile milli uydumuz üzerinden MAM-L mühimmatlı atış testleri başarıyla tamamlandı.

Uydu üzerinden kontrol yeteneğine sahip ANKA-S SİHA ile milli uydumuz üzerinden MAM-L mühimmatlı atış testleri başarıyla tamamlandı. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın koordinasyonunda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) geliştirdiği ANKA silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) yeni bir kabiliyet kazandırıldı. Uydu üzerinden kontrol yeteneğine sahip ANKA-S SİHA ile milli uydumuz üzerinden MAM-L mühimmatlı atış testleri başarıyla tamamlandı.

Bu sayede bulunduğu yerden uzaktaki bir üsten havalanan Anka-S SİHA’yı kontrol edilecek ve uzaktaki bir hedef imha edilecek. SSB konuya ilişkin açıklamasında, “Bu sistemle, İHA’larda sahip olduğumuz anlık hedef tespit, takip ve imha kabiliyetimizi Anka-S SİHA ile çok daha uzun mesafelere taşımış olduk. Uydu üzerinden Anka-S ile yapılan bu atış, ülkemizin milli teknoloji geliştirme çalışmalarında da bir ilk oldu. “ ifadesine yer verdi.

(C4defence)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX