0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Nisan 2018 Pazartesi 13:56:00 - Güncelleme:09 Nisan 2018 Pazartesi 14:07:00

Türkiye'den balistik füze denemesi

2018 Mart ayında Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Roketsan)'ın Sinop'taki füze test alanında yapılan testlerde Çok Namlulu Roketatar füze ve roket kıta atışlarıyla Bora taktik balistik füzesi testleri başarıyla icra edildi.

Füze denemelerinin yapıldığı bölgede Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı güvenlik önlemleri almış, ttışların yapıldığı saatlerde bölgeye giriş ve çıkışlar polis tarafından kapatılmıştı. Aynı zamanda balıkçıların denize açılması yasaklanmıştı.

06-08 Mart tarihleri arasında icra edilen testler, Milli Savunma Bakanlığına devri yapılan eski radar üssünde konuşlanan füze test atış alanında gerçekleştirildi.
 
Atışlar, soğuk savaş yıllarında ABD tarafından Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ne (SSCB) karşı dinleme amaçlı kurulan ve 1992 yılında kaldırılan Sülükgölü mevkisindeki eski radar üssünde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının yüzde 35,5 ile en büyük hissedarı olduğu Roketsan tarafından yapıldı.
 
KAAN (Bora) Füzesi'nin menzili 280 kilometreye kadar çıkabiliyor
 
ROKETSAN tarafından geliştirilen ve üretilen KAAN Füzesi, ordu etki sahası içerisinde yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateş gücü oluşturmakta.
 
KAAN Füzesi; zamanında, doğru ve etkili ateş gücü yaratarak manevra birliklerine mükemmel ateş desteği sağlamaktadır. Füze, ROKETSAN üretimi KAAN Silah Sistemi ile entegrasyon için uygun ara yüze sahip diğer platformlardan fırlatılabilmekte.


 
MİLLİ İMKANLARLA KARADAN KARAYA GÜDÜMLÜ FÜZELER

KAAN Projesi kapsamında uzun menzilli karadan karaya güdümlü füzeler, fırlatma araçları, komuta kontrol araçları ve bakım araçları milli imkan ve kabiliyetler kullanılarak tasarlandı ve üretildi. Kazanılan tüm bu imkan ve kabiliyetlerle hassas şekilde hedefine ulaşabilen, yüksek vuruş gücüne sahip, güvenilir, lojistik desteklenebilirliği yüksek bir uzun menzilli füze ve silah sistemi elde edilerek, Türk Silahlı Kuvvetlerine kazandırıldı.
 
Teknik Özellikler

Çap 610 mm
Ağırlık 2.500 kg
Güdüm Küresel Konumlama Sistemi (KKS) Destekli Ataletsel
Navigasyon Sistemi (ANS)
Kontrol Elektromekanik Tahrik Sistemli Aerodinamik Kontrol
Yakıt Tipi Kompozit Katı Yakıt
Harp Başlığı Tipi Tahrip, Parça Tesirli
Harp Başlığı Ağırlığı 470 kg
Tapa Tipi Yaklaşmalı (Hassas Yedeklemeli

(Star)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX