0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Nisan 2020 Salı 14:14:00 - Güncelleme:07 Nisan 2020 Salı 14:17:00

WhatsApp düğmeye bastı! Teknoloji devinden yanlış bilgilendirmeyi önleyecek hamle...

Sosyal mesajlaşma platformunun devi WhatsApp, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle ilgili önemli bir hamle yaptı. İnsanların yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçmeyi hedefleyen Whatsapp mesaj iletimine sınırlandırma getirdi.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni tip koronavirüs krizinde yanlış bilgilendirmeyi yavaşlatmak için mesaj iletimine sınırlandırma getirdi.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son dönemde yanlış bilgilerin daha hızlı yayılmasına yol açan mesajların iletilme sayılarında ciddi artış gözlemlediklerini açıkladı.

Açıklamada, WhatsApp'ın kişisel sohbetlere yönelik bir platform olarak kalabilmesi için bu tür mesajların yayılmasını yavaşlatmanın önemli olduğuna dikkat çekilerek, "Şimdi, getirdiğimiz bir sınırlamayla, bu tür mesajlar tek seferde sadece bir adet sohbete iletilebilecek." ifadesi kullanıldı.

Sınırlama öncesinde WhatsApp uygulamasıyla mesajlar 5 farklı kişi veya gruba iletilebiliyordu.



Etiketler : whatsapp toplu mesaj sınırlandırma koronavirüs
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX