0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Nisan 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:25 Nisan 2019 Perşembe 08:00:00

Çanakkale'de gurur günü

Mehmetçiğin destan yazdığı Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. Yılı'nda, Gelibolu Yarımadası'nda anma töreni düzenlendi. Şehitler Abidesi'nde başlayan törende gösteri uçuşu yapan Türk Yıldızları nefes kesti. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve yabancı ülke temsilcilerinin katılımıyla, Şehitler Abidesi'nde anma töreni yapıldı. Abidedeki tören, Türkiye Cumhuriyeti adına Bakan Ersoy'un, anıta ay yıldız motifli çelenk sunmasıyla başladı. 

ÖĞRENCİLER YER ALDI 

İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağının çekilmesiyle devam eden gazilerin ve yabancı misyon temsilcilerinin katıldığı törende, ayrıca Çanakkale Savaşları'nda şehit veren liselerin öğrencileri yer aldı. Çanakkale'de şehit olan askerler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Türk Yıldızları'nın Çanakkale Boğazı üzerindeki gösterisi, izleyenler tarafından ilgiyle takip edildi.

YABANCI TEMSİLCİLER KATILDI 

Nefes kesen gösteri, katılımcıların büyük beğenisini topladı. Anma etkinlikleri çerçevesinde Fransız, ardından İngiliz Helles Anıtı'nda da tören düzenlendi. Buradaki tören, başlangıç konuşması, saygı duruşu ve okunan duaların ardından protokol üyeleri tarafından anıta çelenk bırakılmasıyla son buldu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX