0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ocak 2019 Perşembe 16:43:00 - Güncelleme:17 Ocak 2019 Perşembe 16:44:00

Almanlar sattı Türkler aldı! İki dev artık onun

Palmet Enerji A.Ş. Üst Yöneticisi Doğanay Samuray, Almanya merkezli EWE Türkiye Holding bünyesindeki Kayserigaz ve Bursagaz dağıtım şirketlerini yaklaşık 150 milyon euro bedelle satın almak üzere dün anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

Palmet Enerji A.Ş. Üst Yöneticisi Doğanay Samuray,  AA muhabirine yaptığı açıklamada EWE Türkiye Holding  bünyesindeki söz konusu şirketlerle geçen yıl martta satışa çıkarıldıklarından beri ilgilendiklerini söyledi.

Kayserigaz ve Bursagaz dağıtım şirketlerinin satışı konusunda dün  anlaşmaya vardıklarını dile getiren Samuray, "Gizlilik hükümleri gereği tam bir  rakam veremiyorum ama yaklaşık 150 milyon euroluk bir işlem. Şu anda sözleşme  aşamasındayız. Bürokratik süreçlerin bu yılın ilk çeyreği itibarıyla  tamamlanacağını öngörüyoruz" dedi.

Samuray, halihazırda Erzurum ve Gebze'de gaz dağıtım faaliyetlerinde  bulunduklarını belirterek, gaz dağıtım sektöründe daha da büyümek istediklerini  ve sektördeki başka şirketleri de satın almak amacıyla izlediklerini kaydetti.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX