0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ocak 2019 Pazartesi 15:08:00 - Güncelleme:21 Ocak 2019 Pazartesi 15:14:00

Japonya, yeniden İran’a petrol ticaretine başladı

İran Merkez Bankası’ndan bugün yapılan açıklamada İran’la petrol ticaretine yeniden başlandığı duyuruldu.

Japonya, ABD’nin İran’a yaptırımları nedeniyle askıya alınan petrol alma sürecine yeniden başladı. Açıklamayı İran Merkez Bankası yetkilileri yaptı.

Abdul Nasır Hemmati, İran resmi haber ajansı IRNA’ya verdiği demeçte, “Çin, Güney Kore, Hindistan ve Türkiye'den sonra Japonya da, İran’dan petrol almaya başladı” ifadelerini kullandı.

Petrol ithalatının yeniden başlaması, Tokyo yönetiminin Kasım ayında yürürlüğe giren ABD yaptırımlarından feragat edilmesinin ardından geldi.

ABD’NİN İRAN’A YAPTIRIMLARI

İran’a ilk yaptırım paketi, İran'ın ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum ve kömür gibi metallerle ticaret yapmasını ve yolcu uçağı ya da parçalarını ithal etmesini yaptırımlara tâbi hale getirmişti.

(Yeni Şafak)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX