0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mart 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:21 Mart 2019 Perşembe 08:00:00

Sıradaki hedef Kandil

Mehmetçik ve İran ordusunun, terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı ortak operasyon, tüm hızıyla sürüyor. İki ülke arasında yapılan görüşmelerde, operasyonun bir süre daha devam etmesi kararlaştırıldı. 

Teröristlere göz açtırmayan Türkiye, yurtiçinde ve sınır ötesinde, operasyonlarını başarılı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. PKK’nın ülke içinde bitme noktasına gelmesinin ardından, sınır ötesindeki terör hedeflerinin bitirilmesi için önemli bir adım atıldı.  

NEFES ALDIRILMAYACAK 

Geçtiğimiz pazartesi günü, Mehmetçik ve İran ordusu, Türkiye’nin Doğu sınırında terör örgütü PKK’ya yönelik ilk kez ortak operasyon başlattı. Operasyonun başlamasının ardından PKK elebaşılarının yuvalandığı Kandil’deki teröristler büyük panik yaşadı. İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, 18 Mart'ta iki ülkenin sınır hattında eş zamanlı ve koordineli olarak başlayan operasyona ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

KARARLILIK MESAJI VERİLDİ

İçişleri Bakanlığı’ndan görüşmeye dair yapılan açıklamada, Türkiye ve İran'ın güvenliğini bozan, suçlulara ve terör gruplarına karşı eşzamanlı operasyon yapılmasına ilişkin yapılan anlaşmaların hayata geçirilmesi konusunda, gelinen noktadan memnuniyet duyulduğu ifade edildi. Ayrıca operasyonla ilgili, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile İran Sınır Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Kasım Rizai de bir görüşme gerçekleştirdi. Teröre karşı kararlılık mesajının verildiği görüşmede, operasyonun bir süre daha devam etmesi kararlaştırıldı. 

MEZARLARINI KAZIYORLAR

Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısında yer alan Suriye Kamışlı’daki PKK/YPG’li teröristler, sınır hattında aylar önce Türkiye’nin sınır ötesi operasyonuna karşı hendek kazmaya başlamıştı. Sınır hattında, uzun mesafe kazdıkları hendeklere ’U’ şeklindeki beton bloklarla tünel inşa edildiği, üzerinin iş makineleri aracılığıyla toprakla örtüldüğü öğrenildi. Beton blokların taşınması ve yerleştirilmesi sırasında, bir grup teröristin de üzerinde makineli tüfeklerin bulunduğu kamyonetlerle bölgeden geçtiği görüldü. Güvenlik kaynakları, teröristlerin, Türkiye’nin olası operasyonu sırasında, kaçmak için yeraltında güzergah oluşturduklarını söyledi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX