0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mayıs 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:23 Mayıs 2019 Perşembe 21:30:00

Başkan Erdoğan: Politikanın yüz karası

Başkan Erdoğan, hakim ve cumhuriyet savcılarının kura töreninde Kılıçdaroğlu'nun skandal sözlerini eleştirdi. Çete yaftası vurup hakimleri hedef göstermenin ahlaksızlık olduğunu söyledi. 

Başkan Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun önceki gün partisinin grup toplantısında yargı mensuplarına yönelik skandal sözlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Hukuk ve hukukçuları sadece kendi işlerine gelen kararlar verildiğinde yüceltip aksi durumda ise yerden yere vuran zihniyeti şiddetle kınıyorum. Bunlar kabul edilemez” dedi. 

İNSANLIK DIŞI SÖZLER SARF ETTİ 

Erdoğan, isim vermediği konuşmasında  Kılıçdaroğlu'na şu sözlerle tepki gösterdi: “Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararının ardından bazı siyasetçilerin sınırları zorladığını görüyoruz. Dün yine bir siyasi partinin genel başkanı, Meclis'teki grup toplantısında yargı mensuplarımızla ilgili ahlak, edep, insaf, hepsinden önemlisi insanlık dışı sözler sarf etti.  Benim partim, anayasa değiştirebilecek güce sahip olduğu dönemde bile kapatılmakla karşı karşıya kaldı. Böyle bir dönemde partimin kapatılmasını savunanlar, yine siyasetçiler 'Ankara'da yargıçlar var' diye meydanlara dökülüyordu. Tabi neticede partimiz kapatılmadı ve bugünlere geldi ama hiçbir zaman bu hakaretleri yapmadık. 

EN GÜZEL DERSİ YARGI VERECEK 

Kararları değil de hakimlerin şahıslarını hedef alarak, hatta onları 'çete' yaftası vurup hedef göstererek, hele hele hakaret ederek yapılan eleştirinin adı densizliktir, had bilmezliktir, hatta ahlaksızlıktır. 40 yıldır siyasetin içinde olan birisi olarak, bu tür kişileri 'politikanın yüz karaları' olarak değerlendiriyorum. Siyaseti, ülkeye ve millete hizmet aracı değil de marjinal çevrelere yaranma, ideolojik saplantılarını hayata geçirme, kuru gürültüyle üste çıkma vasıtası olarak görenlere en güzel dersi yine yargımızın vereceğine inanıyorum.” 

EN BÜYÜK MURAKIB VİCDANINIZ 

Zihinleri ve kalplerini sapkın inanç, ideoloji ve çıkarlara kiralayanların, adalet dağıtmasının mümkün olamayacağını vurgulayan Erdoğan, genç hakim ve savcılara şöyle seslendi: “Bugün göreve başlayan siz kıymetli hakim ve savcı kardeşlerimin hukuktan, hakkaniyetten, adaletten taviz vermeden çalışacaklarına inanıyorum. Hakimin ve savcının en büyük murakıbı, kendi vicdanıdır. Kanunlar, ne kadar dikkatli ve ayrıntılı yazılırsa yazılsın, sonuçta bunun uygulamadaki karşılığını ortaya koyacak olan sizlersiniz.” 

ALİYEV'E KUTLAMA MESAJI

Başkan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i, 28 Mayıs 1918'de ilan edilen Cumhuriyet'in 101'inci yıl dönümü dolayısıyla kutladı. Erdoğan, Aliyev'e gönderdiği mesajında, dost ve kardeş Azerbaycan'ın bağımsızlığını yeniden elde ettikten sonra her alanda kazanılan büyük başarıların Türkiye için de gurur kaynağı olduğunu ifade etti. İlham Aliyev'in ileri görüşlü liderliği sayesinde Azerbaycan'ın bu başarılarının artarak devam edeceğine inandığını belirtti. 

Erdoğan dün, Kanada Senatosu Başkanı George J. Furey'i Külliye'de kabul kabul etti. 

BÖYLE BİR ANLAYIŞ ADİL OLAMAZ 

Erdoğan, dünyayı bir ülkenin iki dudağı arasına mahkum eden BM Güvenlik Konseyi yapısının adil olmadığını söyledi. 

Kura çekim törenindeki konuşmasında, BM Güvenlik Konseyi'ni de eleştiren Başkan Erdoğan, “Dünyanın 5'ten büyük olmadığını iddia eden ve dünyayı bir ülkenin iki dudağı arasına mahkum eden bir anlayış, bir yapı adil yapı olamaz” değerlendirmesinde bulundu. 

İNSANLIĞI ALDATIYORLAR 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Birlemiş Milletler de 196 ülkenin içinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 5 daimi, 15 geçici üyeyle dünyaya güya adalet dağıtıyorlar. Yok böyle bir şey. Orada adalet de zaten yok. Şu anda Arakan'da, Libya'da, Filistin'de, Kudüs'te adalet mi var? Adalet dağıttığını söyleyenler sadece insanlığa nasihat çekip insanlığı aldatıyor. 

ADALETE, MERHAMETE SAYGI 

Bu çağrıyı, yaşanan nice zulümlerin sebebi olan uluslararası sistemdeki adaletsizliğe karşı dünyadaki tüm mazlumların sesi olarak dile getiriyoruz. Aynı şekilde bölgemizdeki katliamlardan, çatışmalardan, saldırılardan kaçan milyonlarca insana kucak açmamızın gerisinde de adalete, merhamete, bizi insan yapan tüm değerlere saygımız, bağlılığımız vardır.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX