0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ocak 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:20 Ocak 2019 Pazar 08:00:00

WhatsApp ihbar çetesi

Ankara'daki birçok işletme sahibinin, sigara denetimlerini kendilerine önceden WhatsApp üzerinden bildiren bir çeteyle, aylık ücret karşılığı anlaştığı ortaya çıktı. 

Sigarayla mücadele kapsamında başlayan ‘’kapalı alanlarda sigara içme yasağı’’nı bazı işletmeler farklı yöntemlerle deliyor. Knedi bölgelerindeki işletme sahiplerince tanınır hale gelince denetimleri sekteye uğrayan ekipler, geçtiğimiz yıl  “Çapraz denetim” uygulamasını hayata geçirdi.  

ÜCRETSİZ DENEME SÜRESİ 

Uygulamayı gerçekleştiren ekipler özellikle Ankara’daki birçok işletmenin kapalı alanlarında müşterilerin sigara içtiğini, mekan sahiplerinin yakalanmamak için ekipleri takip edip denetim yapılacağı bilgisini, önceden WhatsApp üzerinden kendilerine haber veren bir çeteyle anlaştığı ortaya çıktı.Çetenin ekipler, mekana yaklaşınca WhatsApp grubundan bilgilendirme yaptığı belirlendi. Bir aylık deneme hizmetini ücretsiz verdikleri öğrenilen çetenin, işletmenin büyüklüğüne göre aylık ücret aldıkları öğrenildi.  

KAPATMA CEZASI VAR 

Yasaya göre mekanında sigara içilmesine izin veren işletme sahiplerine ilk sefer de bin 486 TL ilâ 7 bin 453 TL para cezası kesiliyor. Kuralı 3 kere ihlal eden işletmelere ise 10 gün ilâ 1 aya kadar kapatma cezası veriliyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX