0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ekim 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:10 Ekim 2019 Perşembe 08:00:00

Akıl almaz karışıklık! Bedri diye Jacobus'u gömdüler

Tatil için geldiği İstanbul’da ölen turistin cenazesiyle Bedri Ayhan'ınki otopside karıştı. Aile, babaları yerine yabancı birini gömdüklerini bir hafta sonra öğrendi. 

28 Eylül günü Çatalca’da hayatını kaybeden 85 yaşındaki Bedri Ayhan’ın cenazesi, ölümü şüpheli bulunarak otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.  Aynı tarihlerde, tatil için geldiği İstanbul’da kalp krizi geçirerek ölen Güney Afrikalı Jacobus Johannes Nelson (66) için de otopsi yapıldı. Cenazeyi teslim almaya gelen Bedri Ayhan'ın ailesine, yanlışlıkla Afrikalı'nın cenazesi verildi. Aile teslim aldığı Nelson'un cenazesini, 1 Ekim'de babaları zannederek Çatalca'nın Dağyenice köyünde toprağa verdi.  Karışıklık, Nelson'un yakınlarının cenazelerini almaya gelmesiyle bir hafta sonra ortaya çıktı. Savcılık talimatıyla mezardan çıkarılan cenaze adli tıbba getirildi. Yeniden yapılan teşhisin ardından cenazeler gerçek sahiplerine teslim edildi. Olayı anlatan Dağyenice muhtarı Ercan Gül, “Oğlu, babasını kendisinin yıkadığını söyledi. 'Babamı aptal mıyım ayırt edemeyecek kadar' dedi. Bunun üzerine kızı adli tıbba gidip babasını teşhis etti. Tirajı komik bir olay’’ dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX