0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Mayıs 2020 Cuma 15:09:00 - Güncelleme:08 Mayıs 2020 Cuma 15:09:00

Antalya'da giyim, oyuncak, çiçek satan pazarcı esnafı da tezgah açabilecek

Kaynak: IHA

ABONE OL

Antalya'da giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye/nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışını yapan pazarcı esnafı 11 Mayıs tarihinden itibaren tezgah açabilecek.

Antalya’da giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye/nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışını yapan pazarcı esnafı 11 Mayıs tarihinden itibaren tezgah açabilecek.

Korona virüsle mücadele kapsamında Antalya’da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından tedbirler alınmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Antalya’da bulunan açık ve kapalı semt pazar yerlerinde sadece gıda satışı yapılan bölümlerin açık kalması tedbiri kaldırıldı. Böylelikle gıda maddesi dışındaki giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye/nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışını yapan pazarcı esnafı da 11 Mayıs tarihinden itibaren tezgah açabilecek.

Ancak kişisel temasın en aza indirilmesi amacıyla bir hafta tezgah/belge numarası tek rakamla biten esnaflar, bir hafta tezgah/belge numarası çift rakamla biten esnafların tezgah açmaları kararlaştırıldı.

Ayrıca pazarın toplanacağı gün pazar yerine kontrollü giriş-çıkışların sağlanması, pazar yerinde sergi, tezgah veya tahtaların aralarının en az 3 metre olacak şekilde yerleştirilmesi, pazarcı esnafının ağız ve burnunu kapatacak şekilde maske kullanması gibi kurallara titizlikle uyulması gerektiği belirtildi.

Etiketler : Antalya giyim oyuncak çiçek pazarcı esnaf tezgah
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX