0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Şubat 2020 Çarşamba 11:09:00 - Güncelleme:19 Şubat 2020 Çarşamba 12:37:00

Atakan, 10 yaşında olmasına rağmen felsefi derinliğiyle büyüledi

Bir kitap fuarında dikkat çeken ve videoya alınan 10 yaşındaki Atakan, sosyal medyanın gündemine oturdu. Atakan'ın bu kadar ilgi çekmesinin sebebi ise sadece 5 ay gibi bir sürede 250 kitap okuması. Yaşıtlarını bırakın iyi bir eğitim almış ortalama yetişkinden daha çok felsefi bilgiye sahip olması onu özel kılıyor.

Kitap fuarında tesadüf eseri karşılaşılan küçük Atakan, tercih ettiği kelimeler ve bilge duruşuyla izleyenlerin ağzını açıkta bıraktı.

Atakan'ın okuduğu kitapların pozitif bilimlerden ziyade batı felsefesi içermesi ise seküler sosyal medya kullanıcılarında büyük sempati uyandırdı. Hakkında on binlerce olumlu yorum ve övgü yazıldı.

Küçük yaşına rağmen Atakan, Jean-Jacques Rousseau'dan Aristokles'e, Spinoza'dan Richard Dawkins'e bir çok batılı düşünür ve filozofun kitaplarını okumuş. Felsefi terimlerin kavramsal anlamıyla durmayıp bunu sorgulayan bir çocuk olması, ülkemizdeki seküler ve yarı seküler kesimi adeta büyüledi. 

Bazı kullanıcılar onun üstün zekalı olduğunu özel eğitimden geçmesini ifade ederken bazıları ise, Atakan'ın felsefecilerin cevabını bulamadığı bu kadar ağır konular hakkında bu yaşında kafa yormasını oldukça tehlikeli buldu. Minik Atakan'ın, ilerleyen yaşlarda toplumdan ve hayattan kopacağından, hatta iç çatışma yaşayarak sınıfsızlaşacağından endişe ediliyor. İyi yönlendirilmezse ergenlik döneminde depresyona bile girme ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Şaşkınlıkla izleyeceğiniz o video;

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX