0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Şubat 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:24 Şubat 2019 Pazar 08:00:00

Batı kar altında

Balkanlar'dan giriş yapan soğuk hava beraberinde kar yağışını getirdi, ülkenin batısı beyaza büründü. Balıkesir ve Çanakkale’de yollar kapandı, vatandaşlar mahsur kaldı. Edirne ve Tekirdağ’da buzlanan yollarda çok sayıda araç kaza yaptı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan uyarıların ardından dün sabah saatlerinde Marmara ve Trakya Bölgesi’nde, kar yağışı etkili olmaya başladı. İstanbul’da aralıklarla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde seyreden yağış, havanın soğumasıyla özellikle Avrupa Yakası'ndaki ilçelerde etkisini artırdı. Kentin yüksek kesimleri yer yer beyaza büründü. 

SEFERLER İPTAL EDİLDİ 

Bolu Dağı'nın Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolu geçişinde kar yağışı ve sis görüş mesafesini düşürdü. Ekipler sürücüleri aşırı hız yapmamaları için uyardı. Çanakkale-Lapseki karayolunda ise kar nedeniyle ulaşım aksadı. Eksi 1 dereceye düşen hava sıcaklığı yollarda buzlanmaya sebep oldu. Karayolları ekipleri bölgede tuzlama çalışması yaptı. Fırtına ve tipi nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada seferleri de iptal edildi. 

YOLA ÇIKMAYIN UYARISI

Balıkesir Edremit ve Çanakkale Yenice’yi birbirine bağlayan karayolunun Kazdağları’ndan geçen bölümünde, kar ve tipi nedeniyle sürücüler mahsur kaldı. Yaklaşık 3 saat kurtarılmayı bekleyen sürücülerin imdadına, karayolları ekipleri yetişti. Araçlar iş makineleriyle saplandıkları yerden kurtarıldı. Yetkililer vatandaşlara ‘Mecbur kalmadıkça yola çıkmayın’ uyarısı yaptı. 

GÖRÜŞ MESAFESİ 20 METRE

Kar Trakya’yı da beyaza bürüdü.  Tekirdağ'da şehir merkeziyle Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bağlantı yollarında yer yer tipi şeklinde seyreden kar yağışı, görüş mesafesini 20 metreye kadar düşürdü. Yağışı kazaları da beraberinde getirdi. Hava sıcaklığının eksi 2’ye düştüğü Edirne’de buzlanan yolda 10 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Keşan ilçesinde ise içinde yolcusu bulunmayan minibüsün devrilmesi sonucu sürücü yaralandı. 

BALIKESİR

İstanbul’da, işlerine gitmek için evden çıkan vatandaşlar kar ve fırtına nedeniyle yürümekte güçlük çekti. Tarfikte ve metrobüs duraklarında yoğunluk yaşandı. Sıcaklığın sıfırın altına düştüğü kentte AKOM, olumsuzluk yaşanmaması için 7 bin 83 personel, bin 357 araçla, metrobüs güzergahında 33 kışla mücadele aracını göreve hazır tuttu

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX