0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Mayıs 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:15 Mayıs 2019 Çarşamba 10:53:00

Biletler tükenmek üzere

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından, birçok kişi tatil ve akraba ziyareti planı yaparken, yoğun talep sonucu uçak biletleri tükenme noktasına geldi. 

Her yıl bayram dönemlerinde memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar, havaalanlarında, otogarlarda ve yollarda yoğunluk oluştururken, bu tatlı telaş önümüzdeki Ramazan Bayramı öncesi erken başladı. Ramazan Bayramı tatilinin, hafta sonuyla birleştirilmesiyle 9 güne çıkarılmasının ardından, birçok kişi tatil ve akraba ziyareti planı yapmaya başladı. Tatilin uzun sürecek olmasını fırsat bilen vatandaşlar, uçak biletlerine yoğun ilgi gösterdi.   

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN 

Bayrama 2 haftadan fazla bir süre olmasına rağmen biletler tükenme noktasına geldi. Aşırı talepten dolayı uçak bileti fiyatları tavan yaptı. Aşırı ilgiden dolayı uçaklarda yer bulmanın giderek zorlaştığını açıklayan yetkililer, bilet almak isteyen vatandaşların ellerini çabuk tutmalarını tavsiye etti. Geçen yıl Kurban Bayramı döneminde de uçaklarda benzer bir yoğunluk yaşandığını ve doluluk oranının yüzde 95'e kadar çıktığını hatırlatan havayolu firması yetkilileri, hala bazı destinasyonlarda ve erken saatlerdeki uçuşlarda bilet bulunduğunu belirtti. 

ERKEN GELİN UYARISI 

Bilet satışına olan ilgi, bayram öncesindeki günlerde yerini havaalanlarındaki yoğunluğa bırakacak. İstanbul Havalimanı'na ulaşımın uzun sürmesi ve havalimanının büyük oluşundan dolayı uçağın biniş kapılarına varmak da uzun sürebiliyor. Vatandaşların bu durumu dikkate almalarını isteyen havayolu yetkilileri, yolculuk yapacaklardan, herhangi bir aksaklık yaşamamaları için uçuş noktalarında erkenden yerlerini almalarını istedi. 

EK SEFER KONULABİLİR 

Otobüs bileti satışlarında da benzer bir yoğunluk kendini göstermeye başladı. Vatandaşlar, otobüs biletlerini şimdiden almaya başladı. Otobüs bileti alacakların sayısının Ramazan Bayramı’na doğru artış göstermesi bekleniyor. Tur firması yetkilileri, seçim ve bayramlarda sık sık otogarda yoğunluk yaşandığını ve talepten dolayı ek seferler koyduklarını belirterek, benzer uygulamanın önümüzdeki bayramda da uygulanabileceğini duyurdu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX